bmw m5 a

Nieuwe BMW M5 kan geleverd worden met trekhaak

Autojun 27, 21:45
Eerder deze week werd de nieuwe BMW M5 onthuld en hoewel hij niet sneller is dan zijn voorganger, biedt de plug-in hybride aandrijving wel de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden.
Maar er is nog iets verrassends aan deze nieuwe M5: hij kan een ultiem trekvoertuig worden.
BMW heeft namelijk geen tijd verspild en direct de online configurator voor de nieuwe M5 in Europa gelanceerd. Zoals verwacht zijn er tal van opties beschikbaar, waaronder een trekhaak.
De trekhaak die beschikbaar is voor de M5 heeft een elektrische, zwenkbare kogelkop die verdwijnt onder de achterbumper wanneer deze niet in gebruik is. Deze kan met een druk op de knop worden ingezet en er is zelfs een Trailer Stability Control-systeem om alles in goede banen te leiden.
De vorige M5 had een indrukwekkende geremde trekcapaciteit van 2.000 kg (4.409 lbs). Als de nieuwe M5 net zoveel kan trekken, verwachten we dat veel eigenaren voor de trekhaakoptie zullen kiezen.
Naast de trekhaak biedt de nieuwe M5 een breed scala aan andere opties en pakketten. Het meest uitgebreide pakket is het Ultimate Pack, dat geprijsd is op maar liefst $24.600.
Dit pakket bevat onder andere een Alcantara hemelbekleding, BMW's Driving Assistant Professional, verwarmde voor- en achterstoelen, koolstofkeramische remmen, verschillende onderdelen van koolstofvezel voor de buitenkant, het M Driver's Pack en Parking Assistant Professional.
Wat betreft het exterieur van de M5 kan deze worden afgewerkt in een van de tien beschikbare kleuren, waaronder M Isle of Man Green. Er zijn ook drie wieldesigns beschikbaar, met maten van 20 inch aan de voorkant en 21 inch aan de achterkant.
M5 aandrijflijn
Onder de motorkap van de nieuwe M5 ligt een 4,4-liter twin-turbocharged V8, net als bij het oude model. Echter, de nieuwe auto beschikt ook over een elektromotor en een accupakket, wat resulteert in een gecombineerd vermogen van 717 pk en 7.000 Nm aan koppel.
Meest gelezen