De Engelse media zijn door het dolle heen na de 2-1 overwinning op Nederland in de halve finale van het EK voetbal.
The Daily Star kopt triomfantelijk met "We've done it", terwijl The Mirror de wedstrijd omschrijft als "semi-sational", een woordspeling die de term halve finale en sensationeel combineert.
Oranje begon sterk en kwam binnen tien minuten op voorsprong door een prachtige goal van Xavi Simons. Engeland wist echter snel terug te komen in de wedstrijd toen Harry Kane een penalty verzilverde.
In de blessuretijd van de tweede helft zorgde invaller Ollie Watkins ervoor dat verlenging niet nodig was met een beslissende treffer.
De BBC prijst het wisselbeleid van bondscoach Gareth Southgate: "De winnende goal van Watkins rechtvaardigde zijn beslissing om de Engelse topscorer aller tijden Harry Kane door Watkins te vervangen met nog negen minuten te gaan. Hij kwam er tegelijk in met Cole Palmer, die de goal opzette."
Reactie vanuit Spaanse media
Ook de internationale media hebben uitgebreid aandacht besteed aan de halve finale. Met name de Spaanse media belichten de heldenrol van Ollie Watkins.
El Mundo Deportivo stelt: "Engeland heeft een nieuwe held. Bijna uit het niets scoorde Ollie Watkins in blessuretijd een spectaculair doelpunt en bracht zijn land voor de tweede keer op rij naar de EK-finale - dit keer tegen Spanje in Berlijn. Nederland faalt verschrikkelijk."
Het Spaanse AS benadrukt de onverwachte opkomst van Watkins: "Voetbal levert altijd namen op die je niet verwacht, spelers die tot aan hun grote moment niet eens bestonden. Eén van hen is Ollie Watkins. Voor altijd. Voor eeuwig. De Villa-spits bezorgde Engeland de voorsprong, een kaakslag voor Nederland en Koeman."
Marca kijkt vooruit naar de finale en bereidt zich voor op de confrontatie met Engeland: "Engeland sluipt in de 91e minuut de finale in: we hebben een rivaal."
In Nederland overheerst teleurstelling en rouw. De Nederlandse kranten zijn uiteraard minder positief gestemd. Het Algemeen Dagblad (AD) schrijft over de droom die in duigen is gevallen en stelt dat Engeland, met name in de eerste helft, sterker was dan eerder dit toernooi.
De Telegraaf merkt op dat het geluk van Nederland op is geraakt en dat de ploeg van Ronald Koeman nooit écht een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.