baby auto rotterdam

Baby die gevonden werd in snikhete auto in Rotterdam overleden

112jul 08, 22:33
De Poltiie Rotterdam meldt op X dat er vanmiddag een baby is gevonden een auto op een industrieterrein
Het kindje verkeerde in zeer slechte toestand en is kort na de ontdekking overleden. Over de precieze omstandigheden is nog veel onduidelijk.
Een man is ter plekke gearresteerd en door de politie meegenomen voor verhoor.
Locatie en voertuig
De baby werd ontdekt in een Audi Q2 met een Belgisch kenteken aan de Vlaardingweg in Rotterdam. Een voorbijganger die het kind in de auto zag liggen waarschuwde direct de politie.
Na de melding rukten de hulpdiensten massaal uit. Ondanks hun inspanningen mocht reanimatie niet meer baten. De hulpdiensten hebben alles geprobeerd om het leven van de baby te redden, maar het mocht helaas niet zo zijn.
De politie onderzoekt momenteel de toedracht van het tragische incident. Een woordvoerder van de politie vertelde aan RTL Nieuws dat er op dit moment nog weinig details beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld onduidelijk waar de gearresteerde man precies van wordt verdacht.
Bedrijven in de omgeving van de plaats delict konden weinig informatie verschaffen. Veel werknemers waren al naar huis omdat het incident na 17.00 uur plaatsvond. Hierdoor ontbreken er mogelijk belangrijke getuigenverklaringen.
In Nederland overlijden jaarlijks enkele baby's en kinderen doordat ze in een auto zijn achtergelaten, vooral tijdens warme dagen.
Hoewel het precieze aantal per jaar kan variëren, is elk geval een tragisch incident dat vaak te wijten is aan een moment van onoplettendheid of vergetelheid.
De temperatuur in een afgesloten auto kan snel stijgen, wat vaak tot fatale hitte kan leiden. Voorlichting en bewustwording zijn cruciaal om deze gebeurtenissen te voorkomen.
Ouders en verzorgers worden aangemoedigd om altijd te controleren of er kinderen in de auto zijn voordat ze deze verlaten.
Meest gelezen