ongeluk doetinchem auto doorboord

Ravage in Doetinchem: Houten balken doorboren auto

11227 sep , 8:34
Donderdagavond vond er een heftig ongeval plaats aan de Gaanderenseweg in Doetinchem waarbij een auto op bizarre wijze werd doorboord met houten balken.
Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 22.20 uur. De bestuurder van de auto raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg en reed door een hekwerk de tuin van een nabijgelegen woning in. De houten balken van het hekwerk gingen daarbij dwars door de voorruit van het voertuig.
Hoe overleefden de inzittenden dit bizarre ongeluk?
De twee inzittenden, een bestuurder en een bijrijder, hebben het ongeluk echter wonderbaarlijk genoeg zonder ernstige verwondingen overleefd. Beide personen zijn door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd op eventuele verwondingen.
Het blijft onduidelijk hoe ernstig de verwondingen precies zijn, maar gezien de ravage hebben de inzittenden enorm veel geluk gehad.
Bekijk de beelden van de ravage hieronder:
Weg afgesloten
De Gaanderenseweg werd na het ongeluk gedeeltelijk afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven en om verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk te kunnen doen.
De politie onderzoekt op dit moment nog wat er precies is misgegaan. Getuigen worden opgeroepen zich te melden als ze iets hebben gezien.
In de afgelopen maanden is er wel vaker sprake geweest van ongelukken in Gelderland waarbij bestuurders van de weg raakten. Dit specifieke incident met houten balken is echter een zeldzame en gevaarlijke situatie.
Bekneld bij verkeersongevallen
In Nederland raken jaarlijks honderden mensen bekneld in auto’s bij verkeersongevallen. Volgens de meest recente gegevens van de Stichting Incident Management Nederland (SIMN), die verantwoordelijk is voor de coördinatie van incidenten op de wegen, worden er jaarlijks rond de 700 tot 800 meldingen gedaan van ernstige ongevallen waarbij sprake is van beknelling.
Dit zijn situaties waarin de inzittenden door de hevige impact van een ongeval vast komen te zitten in hun voertuig en alleen door de hulpdiensten, vaak met behulp van speciaal gereedschap zoals de hydraulische redgereedschappen (zoals een hydraulische schaar of spreider), bevrijd kunnen worden.
In 2022 moest de brandweer bijvoorbeeld meer dan 1.000 keer uitrukken voor technische hulpverlening bij verkeersongevallen, waaronder veel gevallen van beknelling.