aspen valley failliet

Discotheek Aspen Valley staat op omvallen

Eten & Drinkenjul 09, 18:10
De eigenaar van discotheek Aspen Valley in Enschede en Arnhem verkeert in ernstige financiële problemen. De ondernemer, die ook eigenaar is van zo'n twintig andere horecazaken en evenementenbureaus, heeft uitstel van betaling gekregen.
Dit bevestigde de rechtbank Gelderland aan RTL Nieuws.
De coronapandemie heeft grote schade aangericht in de horecasector en discotheek Aspen Valley is daar een duidelijk slachtoffer van.
Zijn uitgaven bleven hoog, ondanks de maandenlange sluitingen van zijn zaken. In een interview met De Gelderlander eind vorig jaar, gaf hij aan dat hij maandelijks 1,1 miljoen euro moest betalen aan personeel, huur en vaste lasten.
Bovendien benadrukte hij dat hij nog recht had op 3 miljoen euro aan coronasteun, maar dit bleek onvoldoende om de financiële klappen op te vangen.
Naast zijn hoofdonderneming Khalid Oubaha Company, hebben ook 24 dochterbedrijven uitstel van betaling gekregen. Tot nu toe is er geen verdere toelichting van de bewindvoerder of het bedrijf zelf, meldt RTL Nieuws.
Het jaarverslag van Khalid Oubaha Company toont aan dat de financiële reserves volledig zijn uitgeput. Aan het einde van 2022 stond het eigen vermogen van het bedrijf op een dieptepunt van -1,2 miljoen euro.
Aspen Valley in Enschede kwam in 2021 al negatief in het nieuws toen honderden jongeren besmet raakten met corona tijdens een feest. Dit gebeurde kort na de heropening van de club, waarbij het 'testen voor toegang'-systeem faalde.
De GGD concludeerde later dat één persoon verantwoordelijk was voor de uitbraak.
RTL meldt dat er kostenbesparingen zijn doorgevoerd om het voortbestaan van de onderneming niet onmogelijk te maken. Dit klinkt als een zware dobber.
Het bedrijf heeft ook afspraken gemaakt met een van de grotere financiers om de financiering voort te zetten. Een beetje financiële ademruimte dus.
Uitstel van betaling is echter vaak een voorportaal van een faillissement. Het geeft de directie, samen met de door de rechter aangestelde bewindvoerder, nog even een adempauze. Ze kunnen dan proberen een bankroet te voorkomen.
Meest gelezen