sambuca di sicilia

Dit Italiaanse dorp biedt huizen voor slechts €3 aan

Huis & Tuinjul 01, 10:42
In 2019 werd het dorpje Sambuca di Sicilia beroemd vanwege de verkoop van huizen voor slechts €3. Deze initiatieven zijn bedoeld om de bevolking van plattelandsdorpen met een krimpende bevolking te stimuleren en vervallen huizen te renoveren.
Hoewel dergelijke initiatieven op sommige plekken niet succesvol waren, kreeg Sambuca een overweldigend aantal aanvragen. Kopers kwamen uit landen zoals de VS en het Midden-Oosten, wat ongeveer €20 miljoen in de lokale economie bracht.
Nu biedt het Siciliaanse dorp opnieuw huizen aan. Dit keer zijn er echter enkele voorwaarden en de startprijs is verhoogd.
Goedkope woningen in Sambuca di Sicilia, Italië
Na een succesvolle verkoopreeks in 2019 en 2021 veilt Sambuca di Sicilia opnieuw een aantal goedkope huizen. Dit keer zijn er tien huizen beschikbaar, met een startprijs van €3.
De woningen bevinden zich in de oude Saraceense wijk van het dorp en zijn net zo solide als de huizen die eerder werden verkocht.
De panden, die verlaten werden na een aardbeving in 1969, zijn eigendom van de lokale autoriteiten, wat het verkoopproces vergemakkelijkt. De woningen zijn twee- tot driekamerhuizen, niet groter dan 80 vierkante meter en gebouwd van honingkleurige steen.
Veel huizen hebben meerdere verdiepingen en sommige beschikken over terrassen.
Wat zijn de voorwaarden
De huizen worden via een veiling verkocht aan de hoogste bieder, waardoor de uiteindelijke koopprijs waarschijnlijk aanzienlijk hoger zal zijn dan de symbolische €3. E
Eerdere woningen werden meestal verkocht voor tussen de €5.000 en €10.000. Sommige panden hebben charmante binnenplaatsen met citroenbomen en kleurrijke majolica-tegels.
Echter, de meeste woningen zijn nog niet bewoonbaar en vereisen uitgebreide renovatiewerkzaamheden. Nieuwe eigenaren moeten rekenen op minimaal €30.000 voor een basale opknapbeurt, oplopend tot meer dan €200.000 voor een volledige renovatie.
De renovatie moet binnen drie jaar na aankoop voltooid zijn, anders verliezen de kopers hun borg van €5.000 die vereist is tijdens het biedingsproces.
Geïnteresseerden kunnen informatie en foto's van de beschikbare panden vinden, evenals aanvraagformulieren, op de website van de gemeenteraad.
Sambuca's 'huizen voor de prijs van een espresso' hebben broodnodige inkomsten gegenereerd met belangrijke contracten voor lokale bouwers, architecten en ontwerpers.
Het heeft ook geleid tot de opening van nieuwe toeristische accommodaties en winkels en er zijn nu werkruimtes voor remote workers om digitale nomaden aan te trekken.
Little America
Dit initiatief heeft ook de demografie van het dorp veranderd. Het is bijzonder populair geweest bij kopers uit de Verenigde Staten, waardoor het dorp nu Little America wordt genoemd vanwege de grote expatgemeenschap.
Hoewel het initiatief Sambuca nieuw leven heeft ingeblazen, kunnen degenen die op zoek zijn naar een meer authentieke ervaring omringd door lokale bewoners, elders beter terecht.
Meest gelezen