ios 18 apple

Apple waarschuwt voor nieuwe iOS 18 update

Techjun 12, 20:54
Apple heeft gebruikers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met het downloaden van de bètaversie van iOS 18 voor de iPhone. Hoewel de update veel nieuwe functies belooft, kunnen er problemen optreden die je apparaat kunnen vertragen of zelfs beschadigen.
Bètaversies zijn vroege versies van software die nog niet volledig getest zijn. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars om te testen, maar kunnen bugs bevatten. Dit kan leiden tot verlies van data of verminderde prestaties van je iPhone.
Tim Cook, CEO van Apple, introduceerde iOS 18 als een grote update met 'Apple Intelligence' en integratie van ChatGPT in Siri. Deze functies klinken indrukwekkend, maar de bètaversie kan nog problemen hebben die pas later worden opgelost.
Apple raadt gebruikers aan om een back-up van hun apparaat te maken voordat ze de bètaversie downloaden. Maar technische experts suggereren om de update helemaal te vermijden totdat de officiële versie uitkomt.
iOS 18 downloaden
Een ontwikkelaar op X (voorheen Twitter) waarschuwde: "Mensen die iOS 18 willen downloaden, wees gewaarschuwd - het zal buggy zijn, het kan je iPhone bricken en bepaalde apps werken mogelijk niet. Het is een bèta met een reden."
De publieke bètaversie van iOS 18 komt in juli, en de volledige release wordt verwacht in de herfst van 2024. Deze versie zal waarschijnlijk de meeste bugs verholpen hebben.
Hoewel het verleidelijk is om de nieuwste functies als eerste te proberen, is het vaak beter om te wachten op de stabiele versie.
Dit voorkomt mogelijke problemen en zorgt ervoor dat je iPhone optimaal blijft werken.
Meest gelezen