file 38

37-jarige vrouw zwaargewond na aanval door drie wolven in Frans dierenpark

112jun 24, 10:03
Een 37-jarige vrouw is zondag ernstig gewond geraakt na een aanval door drie wolven in een dierenreservaat nabij Parijs.
Het incident vond plaats rond 9 uur 's ochtends lokale tijd in de Wow Safari Thoiry dierentuin in Yvelines, ongeveer 40 kilometer ten westen van de Franse hoofdstad, bevestigden bronnen aan de krant Le Parisien.
Maryvonne Caillibotte, hoofdaanklager in Versailles, meldde dat de wolven de vrouw beten in haar "nek, kuit en rug". De vrouw, die anoniem blijft, verbleef met haar familie in een van de accommodaties van het park en besloot een ochtendjogging te maken in een gebied dat alleen toegankelijk is voor auto's.
Het was in deze safari-zone dat de wolven haar aanvielen. Volgens verschillende rapporten vocht de vrouw voor haar leven op de intensive care van een nabijgelegen ziekenhuis. Later op de dag meldde AFP echter dat haar toestand stabiel was en dat ze aan het herstellen was.
“We weten op dit moment niet of de gast een fout heeft gemaakt of dat er een probleem was met de bewegwijzering,” vertelde een anonieme politiebron aan Le Parisien.
Christelle Bercheny, CEO van Wow Safari Thoiry, verklaarde tijdens een persconferentie dat de vrouw “het reservaat te voet betrad”, een gebied dat normaal alleen per auto toegankelijk is.
Bercheny benadrukte dat er borden aanwezig zijn om bezoekers te herinneren aan de "overlevingsregels" die in het park moeten worden gevolgd. “Het gedrag van de dieren in de reservaten is dat van dieren in vrijheid of semi-vrijheid,” voegde ze eraan toe.
Parkpersoneel kwam snel ter plaatse na het horen van de kreten van de vrouw. De eerste hulpverleners arriveerden “zeer snel” en de wolven werden “weggehaald en teruggebracht naar hun gebied,” aldus Caillibotte. De vrouw werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, meldde de BBC.
De dierentuin heeft een interne onderzoek ingesteld om het incident te onderzoeken. Een bron dicht bij de zaak suggereerde eerder dat de vrouw door "beveiligingssystemen, een greppel en een elektrische omheining" moet zijn gegaan die bedoeld waren om de dieren binnen te houden.
De Thoiry dierentuin werd in 1968 opgericht door graaf Paul de La Panouse, die het park in 2018 verkocht aan een groep investeerders. De lodges in de wolvenzone, geadverteerd op de website van de dierentuin, beloven “stilte, rust en ontkoppeling” en bieden een “unieke, intieme ervaring met de poolwolven, die vanuit de woonkamer te zien zijn.”
Meest gelezen