gettyimages 2160794421 1

Britse man op de vlucht met kruisboog na drievoudige moord

112jul 10, 14:55
Dinsdagavond rond 19.00 uur werden de hulpdiensten naar een woning in Bushey, Hertfordshire, geroepen. Daar troffen zij drie zwaargewonde vrouwen aan die kort daarna overleden aan hun verwondingen.
De slachtoffers, vermoedelijk familie van elkaar, waren 25, 28 en 61 jaar oud. Het incident heeft de gemeenschap geschokt en de politie is onmiddellijk een grootschalige zoekactie gestart.
De verdachte, de 26-jarige Kyle Clifford uit Enfield, wordt verdacht van de moord. Clifford is mogelijk gewapend met een kruisboog, en de politie waarschuwt mensen om hem niet te benaderen, maar onmiddellijk 999 te bellen als ze hem zien.
De politie van Hertfordshire heeft gespecialiseerde teams ingezet en denkt dat Clifford zich in Noord-Londen of Hertfordshire ophoudt.
"We staan nog aan het begin van het onderzoek, maar we zijn actief op zoek naar Kyle Clifford. Als je denkt dat je hem ziet, ga dan niet naar hem toe, maar bel meteen 999," aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam.
Hoofdinspecteur Rob Hall benadrukte het belang van informatie van het publiek en vroeg om de privacy van de nabestaanden te respecteren. "Dit is een ongelooflijk moeilijk incident voor de familie van de slachtoffers," zei Hall.
De politie heeft de buurt afgezet en tenten geplaatst voor verder onderzoek. Ze roepen iedereen op die tussen 12.00 uur en 19.00 uur in de buurt van het adres in Bushey was en mogelijk iets verdachts heeft gezien, om zich te melden.
De politie gaat ervan uit dat de vrouwen met de kruisboog om het leven zijn gebracht, maar verder onderzoek moet dit nog bevestigen.
De recente geschiedenis van kruisboogaanvallen in het Verenigd Koninkrijk benadrukt de ernst van deze zaak. In maart arresteerde de politie een man die in Londen twee mensen had aangevallen met een kruisboog.
In 2021 probeerde een andere man met een kruisboog Windsor Castle binnen te dringen om koningin Elizabeth te vermoorden. Hoewel geen vergunning nodig is voor het bezit van een kruisboog in het VK, is het illegaal om erover straat te lopen.
De foto geplaatst door de politie
De foto geplaatst door de politie
Reacties van het publiek
De reacties van het publiek op deze tragische gebeurtenis zijn vol medeleven en zorgen. Een lezer reageerde: "Wat vreselijk dit. Dit gun je niemand. Sterkte aan de nabestaanden, familie en vrienden. Een dierbare op deze manier verliezen is verschrikkelijk."
Een andere lezer stelde: "En ja hoor, daar komen ze weer. Mensen die roepen om verbieden. Verbieden helpt niets voor mensen die kwaad willen. Mensen die goed willen hebben er alleen maar last van. Gewoon betere controle en hulp voor mensen die dat nodig hebben."
Een derde voegde toe: "Het gaat er nooit om of er een vergunning nodig is voor een wapen of niet. Als men een ander mens van het leven wil beroven, is een keukenmes voldoende. Opvallend hoeveel gekken er toch rondlopen. Het diepgaande egocentrisme om een ander te vermoorden. Het wordt mijns inziens nog altijd te laag bestraft."
De politie zet haar zoekactie voort en hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de verblijfplaats van Kyle Clifford, zodat hij kan worden gearresteerd en voor de rechter kan worden gebracht.
Meest gelezen