dealer amsterdam

Dealer verliest drugsvoorraad na pakketje in brievenbus te hebben afgeleverd

112mei 24, 21:20
Gisteravond heeft de politie een drugsdealer opgepakt op de Rijnstraat in Zuid, Amsterdam.
Deze aanhouding kwam tot stand nadat surveillerende agenten de verdachte, een 36-jarige Amsterdammer, observeerden bij een verdachte handeling.
De man parkeerde zijn auto op de stoep bij de kruising van de Hunzestraat met de Uiterwaardenstraat, liep vervolgens naar een woning en gooide daar een lichtgeel pakje door de brievenbus.
Dit gedrag wekte de indruk bij de agenten dat er mogelijk sprake was van drugsdealen.
Besluitvaardig besloten zij de auto van de man te volgen. Op de Rijnstraat kreeg de bestuurder een stopteken en werd hij op heterdaad aangehouden.
Bij deze aanhouding werd een geldbedrag en ongeveer zestien wikkels cocaïne bij de verdachte gevonden.
De zaak eindigde echter niet bij de vondst van deze drugs op straat. Om te bepalen of de verdachte nog meer drugs in bezit had, werd besloten zijn woning te doorzoeken.
Tijdens deze doorzoeking troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid drugs aan, ongeveer 12 kilo in totaal. Hoewel de drugs nog worden onderzocht, bestaat de voorlopige indruk dat het onder andere om xtc-pillen, amfetamine en ketamine gaat. Naast de drugs werden ook versnijdings- en verpakkingsmiddelen gevonden, wat erop wijst dat de verdachte mogelijk betrokken was bij de productie en distributie van de drugs.
Op dit moment zit de drugsdealer nog vast en loopt het onderzoek naar zijn activiteiten door. De vondst van een dergelijke hoeveelheid harddrugs geeft aan dat de verdachte een significante rol speelde in de drugsdistributie in Amsterdam.
Deze arrestatie en inbeslagname markeren een belangrijke stap in de strijd tegen drugshandel in de regio. De politie blijft alert en zet haar inspanningen voort om drugshandel en -productie aan te pakken, in de hoop verdere distributie van illegale substanties in de stad te voorkomen.
Met deze operatie hebben de autoriteiten een belangrijke slag geslagen tegen de drugshandel, en de inbeslagname van de grote hoeveelheid drugs draagt bij aan de veiligheid en gezondheid van de gemeenschap.
Het verdere verloop van het onderzoek zal moeten uitwijzen of er nog meer aanhoudingen of inbeslagnames zullen volgen in verband met deze zaak.
Meest gelezen