inbrekers barcelona

Dief breekt in bij ex-bokser, krijgt meteen karma geserveerd

112jul 09, 22:39
In de stad Lliria in Valencia had een inbreker niet bepaald zijn dag. Een dief brak in bij het huis van drie ex-boksers, die besloten het heft in eigen hand te nemen.
Volgens het Instagram-account Burgerpatrouille van Barcelona werd de dief snel ontdekt en kreeg hij een 'stevige les in eerlijkheid'. De ex-boksers sleepten hem naar buiten en lieten hem in het openbaar zien wat de gevolgen zijn van zijn daden.
Hoewel de beelden voor sommigen hard kunnen overkomen, zijn ze een duidelijk voorbeeld van hoe moe de Spaanse samenleving is van de toenemende onveiligheid, aldus de uploader.
Bekijk de video hieronder:
De drie sporters toonden hiermee dat ze, net als vele anderen in het land, genoeg hebben van de misdaadgolf die hun straten onveilig maakt.
"We willen geen geweld aanmoedigen," zeiden de ex-boksers, "maar we moeten duidelijk zijn: de huidige onveiligheid is het gevolg van degenen die ons besturen. We hebben nog maar twee keuzes. Normaliseren en eraan wennen, of komen we in actie om onszelf te verdedigen?"
De situatie in Lliria roept belangrijke vragen op over hoe de samenleving moet omgaan met de groeiende criminaliteit. Velen voelen zich in de steek gelaten door de overheid en zoeken naar manieren om zichzelf en hun geliefden te beschermen. Voor de ex-boksers was de keuze duidelijk: "Onze integriteit en het beschermen van onze families en geliefden staan voorop."
Het incident in Lliria is een wake-up call voor zowel burgers als beleidsmakers. Het is tijd voor een hernieuwde focus op veiligheid en preventie, zodat de inwoners van Spanje zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen huizen en buurten, aldus de buurtbewakers.
Meest gelezen