politie

Politie schiet 24-jarige vrouw dood tijdens 'dreigende situatie' in Groningen

112mei 27, 14:17
In de nacht van zondag op maandag is een 24-jarige vrouw uit Groningen om het leven gekomen nadat een agent op haar had geschoten.
Het incident vond plaats rond 00:30 uur op de Helperzoom, nadat de politie een melding had ontvangen over een dreigende situatie in een woning.
Bij aankomst op de locatie voelde een agent zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken, aldus de politie. De vrouw raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna aan haar verwondingen.
De betrokken agenten zijn ongedeerd gebleven en worden opgevangen op het politiebureau. Op de plaats van het schietincident is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.
Vanwege de ernst van het incident en het gebruik van een vuurwapen met dodelijke afloop, is de Rijksrecherche, zoals gebruikelijk in dergelijke situaties, bij het onderzoek betrokken.
Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie een feitenonderzoek ingesteld om te bepalen of er een strafrechtelijk onderzoek zal volgen.
Op dit moment kan de politie nog geen informatie geven over eventuele disciplinaire maatregelen tegen de betrokken agent(en).
Het onderzoek van de Rijksrecherche moet eerst worden afgewacht voordat verdere stappen worden ondernomen.
Het schietincident heeft geleid tot veel vragen en zorgen binnen de gemeenschap.
De politie benadrukt dat zij de situatie serieus neemt en dat het onderzoek grondig zal worden uitgevoerd om alle feiten boven tafel te krijgen.
De resultaten van dit onderzoek zullen uiteindelijk duidelijkheid moeten verschaffen over de toedracht en rechtmatigheid van het handelen van de agent.
Meest gelezen