albert heijn naambordje

Naambordjes Albert Heijn-medewerkers worden uit angst niet meer gedragen

Binnenland17 jun , 12:28
Albert Heijn past de huisregels aan vanwege toenemende agressie en overlast. De jaarlijks meer dan duizend meldingen van personeel dat wordt uitgescholden, bespuugd of geslagen is hiervoor de reden. Dat meldt het AD.
Volgens Sonja Boelhouwer, directeur winkels & logistiek bij Albert Heijn, is het aantal meldingen sinds de coronajaren toegenomen. "Voor collega's zijn dagelijkse verwensingen bijna normaal geworden," verklaart ze.
Het gaat niet alleen om verbale intimidatie, zegt de supermarktketen. Er zijn ook fysieke incidenten zoals duwen en slaan. Sommige medewerkers worden zelfs bespuugd.
Om te voorkomen dat het nog verder uit de hand loopt, helpt Albert Heijn zijn personeel met trainingen om agressieve situaties te de-escaleren. Daarnaast wordt de camerabeveiliging geïntensiveerd en wordt er meer beveiligingspersoneel ingezet.
De pandemie heeft blijkbaar niet alleen voor gezondheidsproblemen gezorgd, maar ook voor een verhitte sfeer in de winkels.
‘Wij zijn Team Albert Heijn’
Een enquête onder het personeel laat zien dat 70 procent van de werknemers het niet prettig vindt om met een naamkaartje te werken. Het maakt hen namelijk makkelijker te vinden op sociale media.
Dit kan leiden tot online intimidatie en stalken. Daarom vervangt de supermarktketen nu de namen op de kaartjes met ‘Wij zijn Team Albert Heijn’. Dit beschermt de identiteit van de medewerkers beter.
Huisregels Albert Heijn
Naast de aanpassing van de naamkaartjes, worden ook de huisregels aangescherpt.
"Nu staan er dingen als ‘geen hond binnen’ of ‘niet roken’. Daar voegen we aan toe ‘behandel onze collega’s met respect’ en ‘hier mag niet gefilmd worden’," legt Boelhouwer uit.
Deze nieuwe regels moeten een steun in de rug zijn voor de medewerkers. Hoewel het niet alle problemen oplost, zet het wel een belangrijke stap richting een veiligere en respectvollere werkomgeving.
Albert Heijn heeft meer dan 1.250 vestigingen in Nederland, België en Duitsland, waarmee het een van de grootste supermarktketens in de Benelux is.
Zelfscankassa
Het bedrijf blijft groeien door strategische investeringen in nieuwe winkels en modernisering van bestaande locaties. Innovaties zoals zelfscannen en online boodschappenservice dragen bij aan deze groei.