donald trump bitcoin

Donald Trump wil bitcoin Amerikaans maken

Financieeljun 12, 16:03
Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor de Bitcoin mining industrie in de Verenigde Staten. Tijdens een bijeenkomst met de leiders van verschillende Amerikaanse mining-bedrijven benadrukte hij het belang van Bitcoin mining voor de energie-dominantie van de VS.
Trump verklaarde dat Bitcoin de laatste verdedigingslinie tegen een Central Bank Digital Currency (CBDC) kan zijn. Hij sprak ook over de voordelen van het produceren van Bitcoin binnen de VS, wat volgens hem de economie en de werkgelegenheid ten goede zou komen.
Op zijn sociale media platform Truth Social benadrukte Trump het belang van Bitcoin voor de toekomst van de Amerikaanse energie-sector.
Hij stelde dat de vijandigheid van de huidige regering jegens Bitcoin de belangen van landen als China en Rusland dient.
'VS moet dominant worden'
Trump sprak de wens uit om van de VS de dominante speler te maken in de Bitcoin productie. Tijdens de bijeenkomst in zijn Mar-a-Lago residentie in Florida waren onder anderen de CEO van Riot Platforms Jason Les en vertegenwoordigers van CleanSpark en TeraWulf aanwezig.
Amanda Fabiano van TeraWulf benadrukte op Twitter het belang van goed geïnformeerde politici die de voordelen van Bitcoin mining begrijpen. Volgens haar kan Bitcoin mining helpen het Amerikaanse energienet te versterken en de groei van banen te stimuleren.
Matthew Schultz van CleanSpark liet weten dat Trump beloofde de sector te steunen als hij bij de volgende verkiezingen zou worden gekozen. Jason Les uitte op Twitter zijn enthousiasme over het gesprek met Trump en de mogelijkheden voor de toekomst van Bitcoin mining in de VS.
Deze steun van Trump voor Bitcoin en Bitcoin mining betekent een significante verschuiving in zijn houding ten opzichte van de digitale munt.
In het verleden noemde hij Bitcoin nog een "oplichterij" maar nu ziet hij het potentieel en de voordelen ervan voor de Amerikaanse economie en energie-dominantie.
Meest gelezen