roaring kitty

Roaring Kitty aangeklaagd: schandaal rond vermeende manipulatie van GameStop-aandelen

Financieeljul 01, 15:04
Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty op X, staat centraal in een groepsvordering. Deze rechtszaak beschuldigt Gill van betrokkenheid bij een “pump-and-dump” schema met betrekking tot GameStop-aandelen.
Deze zaak heeft veel aandacht getrokken vanwege Gill's invloedrijke aanwezigheid op sociale media en zijn rol in de GameStop handelsgekte.
De rechtszaak beweert dat Gill zijn aanzienlijke sociale media-aanhang gebruikte om de aandelenkoers van GameStop te manipuleren tussen mei en juni 2024.
Volgens de klacht kocht Gill een groot aantal call-opties op GameStop net voordat hij op 12 mei een meme plaatste, wat werd gezien als een teken van zijn hernieuwde interesse in het aandeel.
Deze post zorgde ervoor dat de aandelenkoers van GameStop de volgende dag met meer dan 74% steeg.
Daarnaast benadrukt de rechtszaak een aanzienlijke stijging in Solana-gebaseerde crypto memecoins, met name Roaring Kitty (KITTY), die binnen een dag met meer dan 8.000% steeg.
Deze bizarre stijging van zowel GameStop als gerelateerde activa roept vragen op over mogelijke marktmanipulatie.

so a dude named Martin Radev is suing Roaring Kitty for securities fraud due to his promotion of gamestop $gme in a class action lawsuit the dude has 35 shares and a couple of options 💀💀💀 i dont think the case has the best chance in court and won’t really affect Keith Gill,…

Image
2.2K
Reply
Tijdlijn van Gebeurtenissen
- 12 mei: Gill plaatst een meme, wat zijn terugkeer naar GameStop suggereert.
- 13 mei: De aandelenkoers van GameStop stijgt met meer dan 74%.
- 2 juni: Gill onthult zijn aanzienlijke belang in GameStop op Reddit, inclusief 5 miljoen aandelen en 120.000 call-opties die op 21 juni aflopen.
- 3 juni: De aandelen van GameStop stijgen met meer dan 70% in de voorbeurshandel.
- Eind juni: De aandelenkoers van GameStop daalt met 15,18% over drie handelsdagen nadat Gill onthult dat hij alle 120.000 call-opties heeft uitgeoefend, waardoor zijn bezit toeneemt tot meer dan 9 miljoen aandelen.
Eiser Martin Radev, vertegenwoordigd door advocatenkantoor Pomerantz, beweert verliezen te hebben geleden door de acties van Gill. Radev stelt dat hij medio mei 25 aandelen van GameStop en drie call-opties kocht, beïnvloed door de posts van Gill.
De klacht beweert dat Gill zijn intentie om zijn opties te verkopen niet heeft bekendgemaakt, waardoor hij zijn volgers en andere beleggers misleidde, wat resulteerde in financiële verliezen.
Ondanks de beschuldigingen is Eric Rosen, voormalig federale aanklager en oprichter van Dynamis LLP, sceptisch over het succes van de rechtszaak. Rosen wijst op verschillende mogelijke zwakheden in de zaak.
Het was immers te verwachten dat Gill zijn opties vóór de vervaldatum zou verkopen, wat standaard praktijk is. De sociale media posts van Gill vormden eveneensgeen beleggingsadvies. Rationele beleggers baseren hun beslissingen doorgaans niet uitsluitend op dergelijke posts.
Rosen gelooft dat deze factoren het moeilijk zullen maken voor de eisers om hun zaak te bewijzen. Hij merkt op dat het overwinnen van deze obstakels moeilijk zal zijn voor de eisers, wat de kans op succes van de rechtszaak verkleint.
Meest gelezen