grasmaaier

3 eenvoudige stappen: Zo onderhoud je je grasmaaier

Huis & Tuinmei 26, 23:03
Het hoeft niet elke keer te gebeuren, en het hoeft niet lang te duren. Is het gazon net gemaaid? Dan is dit het beste moment om je grasmaaier te onderhouden.
Je hoeft het niet elke keer te doen, maar als je het doet – of af en toe – help je de levensduur van je machine te verlengen.
Texas produceert onder andere grasmaaiers, en hun experts hebben een eenvoudige en overzichtelijke gids voor je samengesteld. Lees verder en ontdek hoe je goed voor je machine kunt zorgen, zodat hij goed voor je gazon kan zorgen!

Was het

Het eenvoudigste en beste advies voor algemeen onderhoud is simpelweg je grasmaaier na gebruik schoon te maken en te wassen.
Hierdoor voorkom je dat vuil, grasresten en andere dingen de machine op den duur beschadigen.
Bij benzinegrasmaaiers kun je ook de bovenkant met water afspoelen – maar doe dit voorzichtig.
Bij een accu-grasmaaier is het beter om af te nemen met een vochtige doek, zodat er geen water bij de elektronische onderdelen komt.
Controleer olie, bougie en luchtfilter
Bij benzinegrasmaaiers is het een goed idee om een paar dingen na te kijken.
Controleer het oliepeil en ververs de olie minstens één keer per jaar.
Kijk ook of je bougie vervuild is; je kunt deze schoonmaken of vervangen door een nieuwe.
Voor een goede luchttoevoer van de benzinemotor moet het luchtfilter ook werken. Controleer of het vol vuil zit en maak het schoon indien nodig.
Controleer slijtage- en losse onderdelen
Wanneer je je grasmaaier gebruikt, slijten onderdelen zoals het mes.
Controleer of het mes nog scherp is voor een optimaal maaieresultaat en of alles goed vastzit.
Kabels, moeren en schroeven kunnen tijdens gebruik losraken, dus controleer of alles strak zit en draai eventueel aan, zodat alles blijft zitten waar het hoort.
En dat is het! Zo kun je snel en eenvoudig je grasmaaier onderhouden, zodat je er hopelijk nog vele jaren gebruik van kunt maken.
Meest gelezen