file 2024 07 06t134652320

Rike Nooitgedagt: alles over de vrouw van Virgil van Dijk

Sterrenjul 06, 14:06
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk beleeft met het Nederlands elftal een spannend EK. Vanavond strijden ze in de kwartfinale tegen Turkije. Achter de succesvolle voetballer staat al sinds 2017 zijn grote liefde: Rike Nooitgedagt.
In tegenstelling tot veel andere spelersvrouwen, zoekt ze de spotlights liever niet op. Toch is er genoeg te vertellen over deze nuchtere Brabantse dame.
De twee ontmoetten elkaar in Breda, waar ze allebei opgroeiden. Van Dijk was toen nog een amateurvoetballer die droomde van profsucces, terwijl Nooitgedagt werkte in de mode-industrie. De vonk sloeg over en al snel werden ze een stel.
Toen Van Dijk in 2013 de overstap maakte naar Celtic FC in Schotland, ging Nooitgedagt zonder dralen mee. Ze gaf haar baan op om haar grote liefde te steunen in zijn jacht op voetbalglorie.
"Ik hield van mijn werk," vertelde ze ooit, "maar ik moest het opgeven om mijn man te volgen naar de plekken waar het voetbal hem bracht."
Een gezin, een carrière en wat publiciteit
In 2014 kregen ze hun eerste kind, dochter Nila. Twee jaar later volgde zusje Jadi. Ondanks dat het gezin graag hun privacy bewaakt, delen ze af en toe momenten met de wereld.
Zo speelde Nila en Jadi een rol in een Nike-reclame met hun vader, en verscheen Rike af en toe met Virgil op officiële gelegenheden.
In de advertentie kwam Van Dijk aan het woord: "Al met al ben ik een gewone gast die van zijn gezin houdt, zoals iedereen. We houden van ontspannen, bijkomen en samen lol maken."
Ze treedt nooit naar buiten als 'Rike van Dijk', maar gewoon als 'Rike Nooitgedagt'.
De theorie van Story daarover: "Rike gebruikt immers nog altijd haar meisjesnaam, hoogstwaarschijnlijk omdat Virgil geen contact heeft met zijn vader en daarom ook niet met diens achternaam op zijn voetbalshirt speelt."
De Britse tabloids smullen wel van het koppel, ondanks dat Rike bewust uit de schijnwerpers treedt.
Zo onthulde The Sun in 2014 dat Van Dijk in zijn Celtic-jaren een affaire had met een Schotse pornoactrice. Rike was op dat moment zwanger van hun eerste kind.
Meest gelezen