irene schouten baby

Voormalig olympisch kampioen Irene Schouten verwacht haar eerste kind

Sterrenmei 26, 23:26
Voormalig schaatskampioene Irene Schouten heeft bekendgemaakt dat ze in verwachting is van haar eerste kind.
De drievoudig olympisch kampioene, die eerder dit jaar haar schaatscarrière beëindigde, deelde het blijde nieuws op zondag via Instagram.
In haar bericht, vergezeld van een foto waarop zij en haar man Dirkjan Mak de echofoto's van hun ongeboren kindje vasthouden, schreef de 31-jarige Schouten: "Zo dankbaar en gevuld met liefde. Baby on the way".
Het nieuws over de zwangerschap volgt slechts enkele maanden na Schouten's aankondiging in februari dat ze zou stoppen met haar professionele schaatscarrière.
Deze aankondiging kwam als een verrassing voor velen, aangezien Schouten kort daarvoor nog indrukwekkende prestaties had geleverd.
Bij de Wereldkampioenschappen afstanden in Calgary veroverde ze drie wereldtitels en een zilveren medaille, wat een indrukwekkend slotakkoord was van haar sportieve loopbaan.
Schouten heeft de afgelopen jaren veel succes gekend. Op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing behaalde ze drie gouden medailles: op de 5.000 meter, de 3.000 meter en de massastart. Daarnaast won ze een bronzen medaille op de ploegenachtervolging. Deze prestaties bevestigden haar status als een van de beste schaatsers van haar generatie.
Bij haar afscheid van de topsport gaf Schouten aan dat ze klaar was voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. "Ik voel me sterk en schaatste zelfs mijn snelste rondes ooit. Maar ik realiseer me ook dat er een leven is naast de topsport. Daar kijk ik ook echt naar uit," verklaarde ze destijds. Deze uitspraak geeft inzicht in haar motivatie om te stoppen met schaatsen, ondanks haar voortdurende succes.
Het persoonlijke geluk van Schouten kreeg in juni 2022 nog een extra dimensie toen ze trouwde met Dirkjan Mak. De bruiloft vond plaats in West-Friesland, de regio waar het stel elkaar zeven jaar geleden ontmoette en een relatie begon. Hun huwelijk en nu het nieuws van hun aankomende gezinsuitbreiding markeren een nieuw en spannend hoofdstuk in hun leven samen.
Met de komst van hun eerste kind sluiten Schouten en Mak een periode van intensieve sport en reizen af, en bereiden ze zich voor op een nieuw avontuur als ouders. Fans en volgers van Schouten feliciteren haar massaal op sociale media en wensen haar veel geluk in deze nieuwe fase van haar leven. De toekomst ziet er stralend uit voor het koppel, dat zich nu richt op het gezinsleven en de vreugde van het ouderschap.
Meest gelezen