gettyimages 1749231599 1

Feyenoord fans woedend op hun eigen club: ‘Schaam je kapot'

Voetbal14 okt , 20:05
De teleurstelling onder de supporters van Feyenoord is groot. Ditmaal richt de woede zich niet op een tegenstander, maar op de eigen club.
De aanleiding voor deze onvrede zijn de exorbitante ticketprijzen die zijn vastgesteld voor de Champions League-wedstrijden dit seizoen.
Uit een recent onderzoek van het Spaanse Relevo blijkt dat het goedkoopste toegangskaartje voor een thuiswedstrijd van Feyenoord een prijs heeft van maar liefst 66 euro. Slechts Celtic (71 euro) en Aston Villa (100 euro) vragen meer voor hun goedkoopste wedstrijdticket.
Onder de posts van een fanaccount op X is het een komen en gaan van negatieve reacties. Een supporter beschrijft de situatie als "schandalig, geen respect voor de aanhang".
Een ander voegt daar cynisch aan toe: "Volksclub, schaam je kapot." Deze uitingen zijn tekenend voor de frustratie die leeft onder de aanhang. Feyenoord speelt dit seizoen vier thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League.
Na een pijnlijke nederlaag van 0-4 tegen Bayer Leverkusen in de eigen Kuip, staan de Rotterdammers nog voor de uitdaging om RB Salzburg, Sparta Praag en Bayern München te ontvangen.
Slecht nieuws
In ander nieuws bracht de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Zweden een slechte uitkomst voor de club. Middenvelder Gjivai Zechiël moest voortijdig het veld verlaten door een blessure.
De Feyenoorder raakte in de eerste helft meerdere keren geblesseerd. Bij de eerste gelegenheid, in de 23ste minuut, kreeg hij een tikje in het gezicht van Williot Swedberg. Vervolgens moest hij in de 26ste minuut opnieuw gewisseld worden na een duel met Jusef Erabi.
Ondanks de zorgen over de blessure leek Zechiël in eerste instantie door te kunnen spelen, maar in de 33ste minuut werd hij toch vervangen door Ezechiel Banzuzi.
Het lijkt te gaan om een enkelblessure, maar de ernst daarvan is nog onbekend. De twintigjarige middenvelder had enkele dagen eerder nog een sterke wedstrijd gespeeld en negentig minuten gespeeld in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Mexico, die eindigde in 1-0.
De vraag is nu of Feyenoord hem enige tijd moet missen, wat de club in een nog moeilijker parket zou kunnen brengen.