gettyimages 2158020951 1

Woensdag regenalarm: blijft het droog tijdens Oranje-Engeland?

Weerjul 08, 11:01
Welk weer kunnen we de komende dagen in Nederland verwachten en, het belangrijkste, blijft het droog tijdens de EK-wedstrijd Nederland-Engeland op woensdag?
Na een zonnige maandag met temperaturen tot 22 graden, staat ons morgen een wisselvalliger weerbeeld te wachten.
Dinsdag wordt het warmer met temperaturen tot 28 graden, maar er is ook kans op onweersbuien.
De woensdagavond, wanneer Nederland tegen Engeland speelt in de halve finale van het EK voetbal, ziet er gunstiger uit: het is droog met een mix van zon en wolken.
Vandaag blijft het op veel plaatsen in Nederland droog met zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar een aangename 19 tot 22 graden. Ideaal weer om te genieten van de buitenlucht!
De wind draait dinsdag en voert warme en vochtige lucht aan, wat resulteert in een flinke temperatuurstijging. Het kwik stijgt naar 24 tot 29 graden. De zon laat zich regelmatig zien, maar er is ook kans op onweersbuien in de loop van de middag en avond.
De woensdag begint wisselvallig met een mix van zon, wolken en enkele buien. Vooral in het binnenland is de kans op regen groot.
De kustgebieden houden het mogelijk droger. De temperatuur daalt licht ten opzichte van dinsdag, met 20 tot 21 graden in de kustgebieden en lokaal 24 graden in het uiterste oosten.
Goede weersomstandigheden voor EK-wedstrijd
Goed nieuws voor de voetbalfans: de halve finale van het EK voetbal tussen Nederland en Engeland op woensdagavond kan droog worden bekeken! De zon laat zich nog enige tijd zien en de kans op regen is klein.
Na woensdag daalt de temperatuur weer wat en verdwijnt de kans op zomerse waarden voorlopig. De wind draait naar het zuidwesten, waardoor we gevoelig worden voor buien die vanaf de Atlantische Oceaan worden aangevoerd. Toch zijn er ook genoeg droge momenten met zonneschijn.
Meest gelezen