file 33

Virale chocoladereep uit Dubai verschijnt nu in Nederland: 'Eigen variant gecreëerd'

Eten & Drinkenjul 03, 12:33
Als fervent TikTok-gebruiker kun je er niet meer omheen: de smeuïge chocoladereep uit Dubai, royaal gevuld met pistachepasta en krokante kunefe (ook bekend als kadayif). Inmiddels hoef je voor deze Oosterse traktatie geen torenhoge verzendkosten meer te betalen, want een chocolatier uit Amsterdam is zelf met een soortgelijk recept aan de slag gegaan.
Volgens kenners is het niet zomaar een chocoladereep; het is een heuse ‘experience’. Chocolatier Sarah Hamouda uit Dubai vertelde onlangs aan CNN dat haar creatie zo’n hit is dat mensen er wereldwijd door geobsedeerd zijn. Ja, je leest het goed: CNN!
Influencers vliegen speciaal naar Dubai om op zo'n fraaie reep te kluiven, en overal proberen mensen de delicatesse na te maken. Het is dé traktatie die je TikTok-feed overneemt en iedereen doet watertanden.​
Menig influencer heeft zich er inmiddels aan vergrepen en een 'taste test' uitgevoerd. Zo hebben Monica Geuze en presentator Valerio er eentje gezamenlijk verslonden op beeld. "Sowieso bestellen, want het is genieten geblazen,'' zegt Valerio, die de reep met een 8,5 beoordeelt.
Chocolatier van Soest in Amsterdam zag hier een gouden handel in, en besloot een eigen draai te geven aan de online chocoladesensatie. Voor zo'n ingenieus snackje hoef je dus niet langer importkosten te betalen.
Het resultaat lijkt op het origineel, maar heeft een unieke twist. Je zou de reep kunnen omschrijven als een heerlijke mix van vers gebrande en gemalen pistachenoten, gecombineerd met engelenhaar – ofwel kanafeh, die je misschien kent van baklava – omhuld in een laagje chocolade.
De reep zelf maken
Mocht je liever zelf de handen uit de mouwen steken? Om de reep zelf te maken, heb je onder anderen roomboter, kunefe, pistachepasta, gehakte pistachenoten en chocolade nodig. Het proces omvat het bakken van de kunefe in boter en het mengen met pistachepasta en pistachenoten. Uiteindelijk omhul je deze massa met met gesmolten chocolade.
Meest gelezen