file 10

Snollebollekes realiseren internationale doorbraak nadat EK-filmpje viraal gaat

Voetbaljun 21, 12:50
Het EK-filmpje waarin een kudde Oranje-fans heen en weer danst op zijn hit Link Rechts, heeft het leven van Snollebollekes-hoofdman Rob Kemps volledig op zijn kop gezet. De beelden trokken bekijks van over heel de wereld en maakt nu dat buitenlandse media als Der Spiegel, de BBC en CNN met Rob om de tafel willen.  
Dat een feestact uit het Brabantse dorpje Best zoveel internationale allure blijkt te hebben, komt voor frontman Rob Kemps ook als een verrassing. Samen met dj's Jurjen Gofers en Maurice Huismans vormt hij een drietal dat zich specialiseert in 'moderne hoempapa-muziek'. 
Doordat de video viraal ging, is er nu internationale belangstelling voor dit carnavalsgeluid. Op vrijdag treedt het drietal op in de fanzone in Leipzig, waar het Nederlands elftal tegen Frankrijk speelt in een uitverkochte Red Bull Arena. Rob Kemps kan de impact van de video nauwelijks bevatten.
“Gutenmorgen!”, roept hij opgetogen tegen Coen Swijnenberg als die hem belt in De Coen & Sander Show op radiozender JOE. “Ik ben dus in Leipzig om vanmiddag – ja, dat vind ik wel echt gruwelijk – op te treden voor al die Oranjefans.”
"Ik denk dat mensen vanaf nu altijd denken dat Nederlanders van links naar rechts binnen komen lopen,'' grapt hij. "Het is ongekend wat er is gebeurd met die beelden uit Hamburg. Dat filmpje is 18 miljoen keer gedeeld, zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Het is een internationale gig die we bij kunnen schrijven."
Kemps is van plan een Duitse versie van het nummer te maken, al is zijn Duits naar eigen zeggen niet zo best. "Maar dat was bij Rudi Carrell ook niet."
Bekijk hieronder de video die de internationale doorbraak veroorzaakte:
Meest gelezen