file 9

Mark Rutte neemt mogelijk deel aan Make Up Your Mind: 'Verzoek is bij hem neergelegd'

Films & Seriesjun 21, 8:42
Een beeld dat de kijkers nog lang zal bijblijven: demissionair premier Mark Rutte in hoge stiletto's, netkousen en strak aangetrokken corset. Volgens Herald Adolfs bestaat er een kans (weliswaar een kleine) dat de toekomstig NAVO-chef zijn debuut maakt als dragqueen in het programma Make Up Your Mind.
Bij RTL zouden ze in ieder geval een gat in de lucht springen. "Het lijkt ons geweldig,'' zegt Herald Adolfs. In het programma Make Up Your Mind worden BN'ers opgekalefaterd door een team topgrimeurs, om vervolgens volledig onherkenbaar op te treden in dragkostuum. 
In verschillende rondes proberen twee panels – die het tegen elkaar opnemen – te raden welke bekende man (of vrouw) er schuil gaat achter die hysterische uitdossing. Dit doen ze middels hun antwoord met oogpotlood op een bord te schrijven.
Meerdere grote namen passeerden de revue, waaronder misdaadverslaggever Peter R. de Vries en collega Kees van der spek. Maar het verlanglijstje van de makers is nog lang niet afgevinkt. Er staat iemand prominent op nummer 1, en dat is niemand minder dan toekomstig NAVO-baas Mark Rutte.
"Dat Jeroen Pauw afgelopen seizoen meedeed, was wel een hoogtepunt. Zijn deelname zorgt er ook voor dat andere mensen sneller ja zeggen, want we hebben zelf natuurlijk ook een wensenlijst", aldus Herald Adolfs, het meesterbrein achter de dragshow, in gesprek met Story.
Nu kijkt hij reikhalzend uit naar het moment dat Rutte het podium bestormt: "Het lijkt ons geweldig als hij mee zou willen doen."

Rutte zegt geen nee

De deelname van Rutte is nog niet gegarandeerd. "We hebben het verzoek bij hem neergelegd", verklapt Harold. "Het blijft spannend, want we hebben nog geen officiële nee teruggekregen. We blijven dus hopen."
Geen officiële nee is nog altijd een potentiële 'ja'. Er bestaat daarom een mogelijkheid dat Rutte aankomend seizoen met gestifte lippen op de beeldbuis verschijnt.
Meest gelezen