tikkie cashback

Deze cashback-functie op Tikkie zorgt ervoor dat je geld kan terugkrijgen

Financieeljun 21, 14:01
Nog even en de Tikkie-app behoort tot Nederlands cultureel erfgoed. Dit vernuftig stukje technologie vergemakkelijkt de edele kunst van het splitten, iets waar de Nederlander van nature zeer bedreven in is. Maar behalve een deel van de rekening terugkrijgen, kun je nu ook geld besparen op de app. Hoe werkt dat?
Het is nog onbekend terrein voor vele Tikkie-fanaten: de cashback-functie. Bij een cashbackwebsite, app of functie krijg je geld terug op je aankopen. Aanvankelijk betaal je de volle mep, maar later wordt het bedrag (of een deel daarvan) teruggestort op je rekening.
Merken passen deze tactiek toe om bepaalde producten onder de aandacht te brengen, met als doel dat dit product in de toekomst vaker wordt aangeschaft. Het is dus niet dat je bij elke aankoop geld terug kan krijgen, maar er zitten genoeg producten tussen die iedereen wel eens gebruikt.
Sommige apps, waaronder dus ook Tikkie, geven een deel van het totale boodschappenbedrag terug. Dit gaat meestal om een paar cent, maar wanneer je de functie vaak genoeg toepast, kan dit wel degelijk verschil maken.

Hoe werkt het?

De cashback-functie op Tikkie kun je bijvoorbeeld benutten voor producten als shampoo, yoghurt, kauwgom en maandverband. De winkels waarin je de producten kunt kopen zijn onder meer Albert Heijn, Jumbo en Kruidvat. Alle deals zijn tijdelijk, dus het aanbod wisselt regelmatig.
Als je de app goed hebt ingesteld, hoef je waarschijnlijk geen extra gegevens in te vullen. De cashback-functie werkt dan als volgt:
  1. Klik onderaan in het menu van de Tikkie-app op ‘Deals’ om de huidige deals te bekijken. 
  2. Koop het actieproduct in de winkel. 
  3. Neem de kassabon mee naar huis.
  4. Ga weer naar de app en klik bij het product op ‘Probeer gratis’. 
  5. Klik op ‘Scan je bon’. 
  6. Tikkie belooft dat het geld daarna binnen vijf seconden op je rekening staat. 
Meest gelezen