ethereuym etf

Ethereum ETF's worden op deze datum goedgekeurd

Financieeljun 27, 21:35
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat op het punt om exchange traded funds (ETF's) goed te keuren die gekoppeld zijn aan de spotprijs van ether.
Dit kan al vanaf 4 juli gebeuren, meldt Reuters.
Acht vermogensbeheerders, waaronder grote namen zoals BlackRock, VanEck, Franklin Templeton en Grayscale Investments, zijn op zoek naar goedkeuring van de SEC voor deze fondsen.
De meeste van deze beheerders hadden in januari al spot bitcoin ETF's gelanceerd, na een jarenlange strijd met de toezichthouders. Grayscale hoopt weer een bestaand trustfonds om te zetten in een ETF.
Managers van twee bedrijven (die anoniem willen blijven) zeggen dat het proces bijna klaar is. Het gaat nog om kleine aanpassingen in de documenten.
Deze documenten moeten worden goedgekeurd voordat de ETF's kunnen worden gelanceerd. Een advocaat die met een van de uitgevende instellingen werkt, zei dat het bijna af is en dat goedkeuring waarschijnlijk niet meer dan een week of twee op zich laat wachten.
De SEC wilde geen commentaar geven. SEC-voorzitter Gary Gensler zei eerder deze maand in een interview met Reuters dat de lanceringsdatum deels afhangt van hoe snel de uitgevende instellingen reageren op de vragen van de toezichthouder.
De lancering in januari van fondsen die de spotprijs van bitcoin volgen, was een van de meest succesvolle in de ETF-markt. Deze fondsen trokken ongeveer 8 miljard dollar aan activa aan, volgens gegevens van Morningstar Direct.
Eind juni hadden deze negen nieuwe producten bijna 38 miljard dollar aan activa. De holdings van de Grayscale Bitcoin Trust, die zijn 27 miljard dollar bitcoin trust omzette in een ETF, daalden echter naar 17,8 miljard dollar.
Ether, de op een na grootste cryptocurrency ter wereld, beleefde dinsdag de grootste tweedaagse stijging in bijna twee jaar, wat optimisme wekte. Veel ETF- en cryptocurrency-analisten denken echter dat de lancering van de nieuwe spot ether ETF's minder indrukwekkend zal zijn.
Gezien de verschillen in marktomvang en aard van de twee cryptocurrencies, zullen de instromen waarschijnlijk veel minder zijn wanneer de ether ETF's worden gelanceerd.
De SEC heeft al de nodige regelwijzigingen goedgekeurd voor de New York Stock Exchange, Nasdaq en Cboe om de handel in de nieuwe producten te noteren en te overseen.
Dit betekent dat zodra het SEC-personeel de dossiers goedkeurt, de producten al binnen 24 uur verhandeld kunnen worden.
Meest gelezen