winkelvoss tweeling crypto

Winklevoss-tweeling doneert $2 miljoen in Bitcoin aan Donald Trump

Financieeljun 21, 13:42
Cryptomiljardairs Tyler en Cameron Winklevoss laten weten dat ze elk $1 miljoen in Bitcoin doneren om Donald Trump te steunen. Hiermee voegen ze zich bij de groeiende lijst van miljardairs die de voormalige president ondersteunen, die steeds meer cryptovaluta omarmt in zijn campagne voor 2024.
In een bericht op X kondigde Tyler Winklevoss zijn donatie van 15,47 BTC ($1 miljoen) aan. Hij verklaarde dat hij in november op Trump zal stemmen omdat Trump “pro-Bitcoin, pro-crypto en pro-zakelijke keuze” is.
Hij riep het crypto-leger op hetzelfde te doen. Tyler bekritiseerde de Biden-administratie en beschuldigde deze van een 'oorlog tegen crypto' door overheidsinstanties te gebruiken om “goede actoren in onze industrie te pesten, lastig te vallen en aan te klagen”.
Cameron Winklevoss bevestigde ook dat hij 15,47 BTC aan Trump heeft gedoneerd en zei dat Trump een einde zal maken aan de “oorlog tegen crypto” van de Biden-administratie.
Volgens CoinDesk zal de donatie gaan naar het Trump 47 Committee, een gezamenlijke fondsenwervings-commissie die het bedrag kan verdelen om te voldoen aan de federale wettelijke limieten voor campagnebijdragen.
Tyler Winklevoss uitte scherpe kritiek op de Biden-administratie in zijn bericht.
“De Biden-administratie heeft consequent Amerikaanse bedrijven in het algemeen aangevallen en haar grootste helden gedemoniseerd. Het misdrijf is altijd succes en de beloning is altijd spot, boetes en nog meer bureaucratie,” schreef hij.
De Winklevoss-tweeling en hun cryptocurrency-exchange Gemini hebben de afgelopen jaren meerdere rechtszaken van investeerders en de overheid moeten doorstaan.
Dit volgde op de ineenstorting in 2022 van hun hoogrentende programma Gemini Earn. Als onderdeel van een schikking met het New York Department of Financial Services in februari stemde Gemini ermee in om $1,1 miljard terug te betalen aan klanten van het Earn-programma en een boete van $37 miljoen te betalen wegens nalevingsfouten.

Trump’s draai naar crypto

Trump en zijn campagne hebben de afgelopen maanden openlijk hun pro-crypto en pro-Bitcoin houding geuit. Dit is een volledige draai voor de voormalige president, die tijdens zijn ambtstermijn sceptisch stond tegenover cryptovaluta.
In 2019 zei hij nog dat hij geen fan was van Bitcoin en andere cryptomunten, die “geen geld” waren.
Hij noemde deze digitale valuta’s zeer volatiel en gebaseerd op lucht, en bekritiseerde ze omdat ze illegaal gedrag mogelijk maakten.
In de afgelopen maanden heeft Trump echter geprobeerd steun te verwerven van de technologie- en crypto-industrie en heeft hij zich gepresenteerd als hun voorstander.
De campagne van de voormalige president accepteert nu cryptodonaties en beweert zelfs dat bitcoin-mijnwerkers helpen de energievoorziening van het net te stabiliseren.
In een bericht op zijn platform Truth Social eerder deze maand, zei Trump dat hij wil dat alle resterende bitcoin in de VS wordt gedolven en positioneerde hij de meest waardevolle cryptovaluta ter wereld als de “laatste verdedigingslinie tegen” een digitale valuta van de centrale bank (CBDC).
Meest gelezen