mpp10 55

Memecoins Bonk en Floki schieten onverwacht de lucht in

Geldjun 25, 12:43
De meme coins Bonk (BONK) en Floki (FLOKI) hebben een opmerkelijke opmars gemaakt, ondanks de algehele daling in de cryptomarkt.
In de afgelopen 24 uur zagen beide tokens een stijging van meer dan 15%.
Bonk Inu (BONK) is een Solana-gebaseerde meme coin die in 2023 snel populair werd. Het begon als een eenvoudige hondenthema coin, maar heeft sindsdien zijn functionaliteit uitgebreid naar gedecentraliseerde financiering (DeFi).
Bonk werd genoteerd op grote beurzen zoals Binance en Coinbase, wat heeft bijgedragen aan de flinke recente groei. De prijs van BONK steeg met 17% en bereikte $0.000022, met een marktwaarde van $1.53 miljard.
De toegenomen handelsactiviteit en interesse van investeerders hebben geleid tot een verdubbeling van het dagelijkse handelsvolume, dat nu bijna $300 miljoen bedraagt. Ondanks deze stijging ligt BONK nog steeds 46% onder zijn hoogste punt van $0.000041, dat het bereikte op 29 mei.
Floki, een andere populaire Solana-gebaseerde meme coin, heeft een vergelijkbare opwaartse trend laten zien. FLOKI steeg met 15% in de afgelopen 24 uur en wordt nu verhandeld op $0.000172. De marktwaarde van FLOKI ligt dicht bij $1.64 miljard, met een dagelijks handelsvolume van $301 miljoen.
Een belangrijke katalysator voor deze stijging was een grote staking-transactie door een zogenaamde wale, die 14 miljard FLOKI tokens ter waarde van ongeveer $2.36 miljoen vastzette.
Dit werd gezien als een sterk vertrouwen in de lange termijn potentie van FLOKI. Door deze staking worden de tokens uit de circulatie gehaald, wat kan leiden tot schaarste en een prijsstijging.
Terwijl BONK en FLOKI opbloeien, blijft de algehele cryptomarkt worstelen. De totale marktwaarde van cryptocurrencies daalde met 1.4% naar $2.24 biljoen. Grote spelers zoals Bitcoin en Ethereum zagen aanzienlijke prijsdalingen. Bitcoin daalde met 3.36% tot $60,670, terwijl Ethereum een daling van 4% noteerde.
Meest gelezen