shell tankstation

Tanken onder 1,90 euro per liter is op sommige plekken weer mogelijk

Geldmei 28, 9:45
Onlangs is het mogelijk geworden om bij sommige onbemande tankstations in Nederland benzine te vinden voor minder dan €1,90 per liter, een welkome verandering na een periode van hoge prijzen.
Volgens UnitedConsumers is de landelijke adviesprijs voor een liter benzine momenteel €2,188.
Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers, merkte op dat de prijzen licht zijn gedaald, ondanks hun eerdere onverklaarbare stijging.
Hij benadrukt dat hoewel prijzen onder de €1,90 goed nieuws zijn voor automobilisten, ze niet overal te vinden zijn en enige moeite kosten om te vinden.
"Je kunt deze prijzen vinden bij enkele tientallen onbemande tankstations, maar zeker niet overal. De prijsverschillen worden steeds groter."
Deze verschillen kunnen nu oplopen tot wel 30 cent per liter tussen een onbemand station in een lokale omgeving en een langs de snelweg.
"Voor een tank van 50 liter is dat verschil aanzienlijk." In het verleden was het prijsverschil tussen onbemande en bemande stations langs de snelweg ongeveer 10 cent per liter.
Ondanks de huidige hoge prijzen, wijst van Selms erop dat de algemene trend dalend is, wat een positieve ontwikkeling is voor consumenten.
Deze trend suggereert dat automobilisten in de nabije toekomst meer redelijke prijzen bij de pomp kunnen verwachten.
Meest gelezen