file 54

Rusland dreigt met aanval op London

Politiek07 okt , 10:20
Dmitry Medvedev (59), een nauw bondgenoot van Vladimir Poetin en zelf voormalig president van Rusland, zegt in zijn laatste tirade het idee van een voormalige kampioenskiër te steunen: het bombarderen van Londen.
In een verwoestende preek op de Telegram-app laat Dmitry Medvedev zijn ware aard zien. Zo maakte hij grappen over de Letse president Edgars Rinkevics die zijn arm heeft gebroken, suggereerde hij dat de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko aan Poetin kan vragen om nucleaire wapens tegen Oekraïne in te zetten en sprak hij zijn lof uit voor de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.
Zie ook: 'Shownieuws-tafel over bijzonder interview met Putin'
Medvedev, die sinds 2020 plaatsvervangend voorzitter is van de Veiligheidsraad van Rusland, schreef in de Telegram-app: "Onze beroemde skiester Elena Vyalbe stelde voor een bom op Londen te laten vallen. Dat is natuurlijk prima, maar het probleem moet bij de wortel worden aangepakt en het verdomde eiland van de Anglo-Saksische honden moet onmiddellijk zinken."
Hij toonde ook weinig medeleven voor de Letse president Rinkevics na zijn ongeluk: "De president van het niet-bestaande land 'Letland', die Rusland dood wilde, heeft zijn arm gebroken. Het is jammer dat het niet zijn nek is. We wachten af."
Ook met betrekking tot de Oekraïense president Volodymyr Zelensky nam Medvedevs geen blad voor de mond en schreef: "De varkens-musicale clown uit Kiev zei dat er binnenkort 'een speciale Ramstein zal zijn'. Zal hij echt Till Lindemann op het podium vervangen en eindelijk terugkeren naar de fallische piano?"
Met minder dan een maand tot de cruciale Amerikaanse verkiezingen maakte Medvedev ook duidelijk dat zijn voorkeur naar de 'onsterfelijke' voormalige president gaat: "Wat jammer dat hij de afgelopen tienduizend jaar geen leider, farao, sjah, kagan, sultan, prins, koning, president overal is geweest."
Zie ook: 'Wierd Duk: 'Putin ziet dat hij aan de winnende hand is'.'
Dmitry Medvedev
Geboren in Leningrad (nu Sint-Petersburg), kwam Medvedev nationaal in de belangstelling toen hij president van Rusland was van 2008 tot 2012, als opvolger van Vladimir Poetin.
Tijdens zijn presidentschap werd Medvedev vaak gezien als een meer liberale en hervormingsgezinde leider, die zich richtte op het moderniseren van de Russische economie en het bevorderen van technologische innovatie.