file 24

Gordon gaat zijn Amsterdamse penthouse verhuren voor uitzonderlijk hoog bedrag

Sterrenjun 27, 13:15
Twee jaar lang stond zijn peperdure penthouse in Amsterdam te koop. Nu geen enkele potentiële koper zich aandient, gooit Gordon het over een andere boeg. De zanger heeft besloten het te gaan verhuren. Maar om in het luxe torenkamertje van de ex-Topper te vertoeven, moet je een flinke som neertellen.
Het gloednieuwe Amsterdamse appartement van de 55-jarige Gordon was pas net klaar, toen hij besloot zijn koffers te pakken en naar Dubai te verhuizen.
Het geraffineerde optrekje kwam voor 3,5 miljoen euro op de markt. Maar na een half jaartje zonder kopers in zicht, besloot de zanger de prijs te verlagen naar 3 miljoen euro: een royale korting van een half miljoen.
Gordon is wanhopig
Er lijkt een vloek te rusten op de voormalig stulpjes van de zanger. Zijn Blaricumse villa wist hij pas na acht jaar te verkopen. Volgens roddelkrant Weekend was Gordon afgelopen zomer ten einde raad. Hij besloot toen om zijn Amsterdamse penthouse tijdelijk van de verkoopsite Funda te halen.
Een ingewijde vertelde dat Gordon weigerde de prijs verder te verlagen, omdat hij geen verlies wilde lijden. Dus haalde hij het appartement tijdelijk uit de verkoop om later opnieuw een poging te wagen. "Dat oogt beter dan wanneer het jarenlang te koop staat," aldus de insider.
Het verkopen wil nog niet vlotten, maar er is licht aan de horizon. De makelaar heeft inmiddels iemand gevonden die het appartement wil huren, meldt Weekend. De huurprijs? Een bescheiden 7.500 euro per maand. "Ik heb het voor twee jaar verhuurd," bevestigt Gordon trots.
Uit een snelle rekensom blijkt dat deze huurinkomsten niet genoeg zijn om de hypotheek van 3 miljoen euro te dekken. Toch, zo zegt Gordon optimistisch: "Het scheelt wel."
Ondanks de tijdelijke huurinkomsten, wil Gordon nog steeds van zijn penthouse af. "Gek genoeg staat het penthouse nog steeds te koop, nu voor een nette drie miljoen euro," vermeldt Weekend. "Er zou zelfs een clausule in het koopcontract kunnen staan, waarin bepaald wordt dat de huurder bij verkoop tegen een vergoeding vervroegd kan vertrekken."
Meest gelezen