jennifer lopez

Jennifer Lopez vindt AI-reclames waarin haar gezicht met rimpels te zien is 'doodeng'

Sterrenmei 29, 9:35
Jennifer Lopez heeft haar bezorgdheid geuit over de snelle ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).
In een recent interview met Variety onthulde de Amerikaanse zangeres en actrice dat zij geschrokken is van AI-reclames waarin haar gezicht zonder toestemming wordt gebruikt.
Deze advertenties tonen Lopez met veel rimpels en promoten huidverzorgingsproducten waar zij niets mee te maken heeft.
Lopez sprak over haar ervaringen met de "nadelige kanten van AI" en benadrukte hoe beangstigend het kan zijn om te zien dat haar gezicht ongevraagd in commerciële uitingen verschijnt.
"Ik heb advertenties gezien met mijn gezicht, waarin ik huidverzorgingsproducten verkoop waar ik niets van afweet. Het is echt eng," zei Lopez. Ze wees erop hoe eenvoudig het is voor technologie om iemands uiterlijk te kapen en te manipuleren. "Ze kunnen onze gezichten stelen. Dus ja, het is echt eng."
Het interview vond plaats tijdens de première van de film Atlas, waarin Lopez een rol speelt. De film behandelt thema's rondom AI en belicht zowel de voordelen als de mogelijke gevaren ervan.
Lopez benadrukte het belang van een respectvolle en voorzichtige benadering van AI. "Ik denk dat je respect moet hebben voor AI, dat we moeten openstaan voor alle mogelijkheden," zei ze. Volgens Lopez tonen films zoals Atlas op effectieve wijze de dubbele aard van AI: enerzijds kan het technologie zijn die geweldige kansen biedt, maar anderzijds kan het ook leiden tot zorgwekkende situaties.
De opmerkingen van Lopez komen op een moment dat de discussie rondom de ethische en maatschappelijke implicaties van AI steeds meer aandacht krijgt.
Het gebruik van AI om gezichten van beroemdheden zonder toestemming in advertenties te plaatsen, roept vragen op over privacy, eigendomsrechten en de noodzaak van strengere regelgeving.
Lopez' zorgen weerspiegelen een bredere maatschappelijke angst voor de potentieel schadelijke toepassingen van deze technologie.
Het is duidelijk dat, hoewel AI veelbelovende toepassingen heeft, er ook serieuze overwegingen en voorzorgsmaatregelen nodig zijn om misbruik te voorkomen.
De industrie en wetgevers zullen moeten samenwerken om een balans te vinden tussen innovatie en bescherming van individuele rechten.
Lopez' ervaringen onderstrepen het belang van deze discussie en benadrukken de urgentie om passende maatregelen te treffen om de integriteit en privacy van individuen te waarborgen in het tijdperk van geavanceerde technologie.
Meest gelezen