gettyimages 2152473731 1

Prins Harry blijkt een andere naam te hebben

Sterrenjul 09, 13:26
Prins Harry, de roemruchte Britse royal met zijn bos rode haren en rebelse karakter, heeft tijdens de WellChild Awards een opmerkelijke onthulling gedaan.
De 36-jarige prins, die door de hele wereld bekend staat als Harry, liet weten dat dit niet zijn echte naam is. "Waarom iedereen me zo noemt? Geen flauw idee", grapte hij met een knipoog naar het publiek.
De ware naam van de prins blijkt Henry te zijn, zoals te zien op zijn identiteitskaart. De volledige naam luidt zelfs Henry Charles Albert David, een koninklijke naam waar menig burger jaloers op zou zijn.
Hoewel Harry in het dagelijks leven door iedereen bij zijn bijnaam wordt genoemd, duikt zijn geboortenaam Henry toch af en toe op.
Zo noemde Kensington Palace hem officieel 'Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henry van Wales' bij de aankondiging van zijn verloving met Meghan Markle.
De naamsverwarring rondom de prins lijkt hemzelf niet te deren. "Eigenlijk weet ik niet waarom iedereen me Harry noemt", aldus Harry met een glimlach tijdens de WellChild Awards.
De bijnaam Harry is waarschijnlijk afgeleid van de middeleeuwse Engelse traditie om Henry te verkorten naar Harry. In die tijd was het gebruikelijk om koosnamen te gebruiken voor royals en andere belangrijke personen.
Prins Harry is niet de enige binnen de koninklijke familie met een verborgen naam. Zo is de officiële naam van zijn vrouw Meghan Markle eigenlijk 'Rachel Meghan Markle'. Zij kiest ervoor om enkel haar middelste naam te gebruiken.
Het huwelijk van Harry en Meghan zorgde voor de nodige reuring binnen de koninklijke familie, wat leidde tot de beslissing om afstand te nemen van hun koninklijke taken en te verhuizen naar de Verenigde Staten.
De onthulling van Harry's ware naam heeft ongetwijfeld voor wat verbazing gezorgd bij fans over de hele wereld.
Of we nu ineens zullen overschakelen op het gebruik van Henry, valt echter wel te betwijfelen. De bijnaam Harry is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met de Engelse prins.
Meest gelezen