gettyimages 2156715663

Vrijdag uitspraak in zedenzaak Ali B: zo hoog kan zijn straf oplopen

Sterrenjul 09, 13:16
Ali B staat momenteel in de juridische vuurlinie vanwege ernstige beschuldigingen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gepleit voor een gevangenisstraf van drie jaar vanwege vermeende verkrachtingen en aanrandingen. Naar verwachting volgt de uitspraak op 12 juli.
In de rechtbank heeft Ali B ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aantijgigen, hoewel hij heeft toegegeven dat hij seks heeft gehad met meerdere vrouwen.
Het proces heeft veel aandacht getrokken vanwege de emotionele getuigenissen en verklaringen die zijn voorgelezen. Volgens de aanklagers wordt Ali B afgeschilderd als dominant en manipulatief, die geen 'nee' zou accepteren van zijn vermeende slachtoffers.
Aankomende vrijdag wordt er naar verluid uitspraak gedaan over de zedenzaak. Ali B zal zelf niet aanwezig zijn, zo laat zijn advocaat Bart Swier weten aan RTL Boulevard. De reden van zijn afwezigheid is onbekend. 
Volgens misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp is zijn afwezigheid opvallend, gezien hij tijdens het proces zowel in als buiten de rechtszaal volop aan het woord was. Ali gaf tijdens de drie dagen meerdere interviews aan de media.
"Ali plaatste zichzelf tijdens het proces op de voorgrond. Dat begon al op dag één, toen hij met een lach en vol vertrouwen de parkeergarage uit liep en interviews gaf,'' zegt Jermaine.
"Pas op de derde dag van het proces remden zijn advocaten hem af. Misschien dat ze hem nu hebben geadviseerd om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden."
Ali wordt verdacht van het verkrachten en aanranden van de toen 20-jarige Naomi M. op het schrijverskamp van Ronnie Flex in Heiloo. Ali B gaf toe seks te hebben gehad met twee vrouwen, maar ontkent de verkrachting van Naomi M.
Het draait in deze zaak naast de beschuldigingen van Naomi ook om de vermeende aanranding van Jill Helena, die hem leerde kennen na haar deelname aan The Voice Of Holland. Verder gaat het om de verkrachting of een poging daartoe van Ellen ten Damme.
Maximale straf Ali B
Naar verwachting doet de rechter 12 juli uitspraak. Als de rechter verkrachting bewezen acht, riskeert Ali een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar.
Meest gelezen