file 19

Contacten toevoegen aan WhatsApp kan straks eindelijk op een normale manier

Techjun 25, 8:49
WhatsApp gaat een gloednieuwe functie introduceren die je een hoop frustratie zal besparen: een scherm waar je direct een telefoonnummer kunt invoeren. Hierdoor kun je gemakkelijker bellen via WhatsApp of een contact toevoegen.
Iedere gebruiker is bekend met het omslachtige proces om een nieuw contact toe te voegen. Je moet eerst alle gegevens in je telefoon zetten, voordat je ze binnen WhatsApp kunt opzoeken. Dit voelt vaak als dubbel werk: eerst een contacformulier invullen om vervolgens in WhatsApp de optie te vinden om dezelfde persoon toe te voegen.
En dan moet je ook nog hopen dat de persoon in kwestie gebruik maakt van WhatsApp, anders kun je opnieuw beginnen. Met een toekomstige update is dit gedoe allemaal verleden tijd. Binnenkort kun je namelijk direct het telefoonnummer invoegen in de app zelf.
WhatsApp test de functie momenteel onder een selecte groep gebruikers. Dit is ontdekt door WABetaInfo in versie 2.24.13.17 van de Android-app. Deze versie bevat een nieuwe knop onder het tabblad 'Gesprekken'. Als je op deze knop drukt, verschijnen de nummertoetsen en kun je sneller een nummer bellen via WhatsApp. Bovendien wordt er direct gecontroleerd of het ingevoerde nummer actief is op WhatsApp.
Het doel hiervan is vooral om tijd te besparen. Niet iedereen wil immers voor elke persoon een permanent contact in hun telefoon opslaan. Mocht je later toch besluiten het nummer toe te voegen aan je contacten, dan kan dat altijd nog. Het proces wordt dus omgedraaid. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een woning wilt bezichtigen en het telefoonnummer niet blijvend in je adresboek wilt opslaan.
Eerst voor Android, later voor iOS
Deze functie als eerste uitproberen? Dan maak je het meeste kans met een Android-telefoon. Volgens WABetaInfo wordt de update de komende dagen uitgerold, eerst voor bètagebruikers, en later waarschijnlijk voor alle gebruikers. Hopelijk hoeven iPhone-gebruikers ook niet te lang te wachten.
Meest gelezen