whatsapp hd fotos

Foto's in HD versturen met WhatsApp: zo stel je het in als standaard

Techjun 20, 12:18
Brichtendienst WhatsApp heeft vorig jaar eindelijk de langverwachte mogelijkheid geïntroduceerd om HD-foto's te versturen. Hierdoor bleef de oorspronkelijke resolutie behouden met minder compressie. Een uitkomst voor alle gebruikers die genoeg hadden van de korrelige beelden van de berichtendienst.
Voorheen moest je elke keer dat je een foto verstuurde handmatig de HD-optie selecteren. Maar dat is met een recente update van de app voorgoed verleden tijd. WhatsApp rolt namelijk een nieuwe optie uit waarmee je HD-foto's standaard als verzendkwaliteit kunt instellen.
Zowel iOS- als Android-gebruikers kunnen nu de HD-kwaliteit standaard instellen voor het verzenden van foto's en video's op WhatsApp. De optie is te vinden in het menu onder 'Opslag en Data' in de WhatsApp-instellingen.
Bij standaardkwaliteit worden foto's die met een iPhone zijn genomen verkleind naar 960×1280 pixels. HD-kwaliteit houdt de afbeelding op de oorspronkelijke resolutie van 3024×4032 pixels.
Hoewel er nog steeds enige compressie plaatsvindt bij het verzenden van een afbeelding met de HD-optie ingeschakeld, is het resultaat veel minder beroerd dan voorheen.
Ook WhatsApp-video's in betere kwaliteit
Vorig jaar introduceerde WhatsApp ook een vergelijkbare optie voor video's. Wanneer deze is ingeschakeld worden video's in 720p-resolutie verzonden in plaats van 480p. Hoewel de resolutie nog steeds lager is dan 1080p of 4K, is het beter dan de standaard SD-kwaliteit.
De nieuwe instelling voor het kiezen van de standaardkwaliteit geldt namelijk ook voor video's die via de dienst worden verstuurd.
Om toegang te krijgen tot deze functies moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van WhatsApp op je apparaat hebt geïnstalleerd. WhatsApp is gratis beschikbaar in de App Store.
Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de nieuwe functie op jouw apparaat verschijnt. Dus, geduld is een schone zaak.
Onlangs werd bekend dat de EU aan nieuwe regelgeving werkt waardoor overheidsinstanties kunnen meelezen in WhatsApp-berichten.
Meest gelezen