andy van der meijden

Andy van der Meijde scheldt Virgil van Dijk uit, komt nu met excuses

Voetbaljul 10, 16:17
Andy van der Meijde heeft via sociale media zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij eerder deed over Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk.
In het programma Bij Andy Thuis op de Bank noemde hij in een emotionele uitspatting Van Dijk onder meer 'een schande' en 'vuile imbeciel'.
Van der Meijde geeft aan dat zijn opmerkingen niet bedoeld waren om te kwetsen en dat ze voortkwamen uit de emotie van het moment.
"Soms zeg ik dingen in een opwelling, net zoals iedereen die een voetbalwedstrijd kijkt. Maar het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen. Mensen die mij kennen, weten dat het altijd met liefde is bedoeld," schrijft hij op Instagram.
In een begeleidende video biedt Van der Meijde persoonlijk zijn excuses aan Van Dijk aan en legt hij de situatie nader uit.
Bekijk de video hieronder:
Virgil van Dijk heeft sinds zijn debuut op 10 oktober 2015 tot nu toe 57 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal.
Gedurende deze periode heeft hij 6 doelpunten gescoord. In 2018 werd hij benoemd tot aanvoerder van het nationale team, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Z
ijn leiding zorgde ervoor dat Nederland de finale van de UEFA Nations League in 2019 bereikte. Ondanks de talloze blessureproblemen die hem een groot deel van 2020 en 2021 van het veld hielden, blijft Virgil van Dijk een cruciale speler voor Oranje.
Andy van der Meijde heeft 17 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. Tijdens zijn interlandcarrière, die liep van 2002 tot 2004, scoorde hij één doelpunt.
Van Dijk is getrouwd met Rike Nooitgedagt. Ze leerden elkaar kennen toen hij twintig jaar was en nog bij FC Groningen speelde. Ze trouwden in de zomer van 2017.
Meest gelezen