xavi simons goal nederland frankrijk

Doelpunt van Xavi Simons 'onterecht afgekeurd'

Voetbaljun 22, 9:03
Het controversiële afgekeurde doelpunt van Xavi Simons in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk zorgt nog steeds voor discussie.
Bondscoach Ronald Koeman heeft na de wedstrijd op de persconferentie zijn commentaar gegeven. Want hinderde Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan echt, of is het een fout van de scheids?
Koeman is duidelijk in zijn oordeel: de scheidsrechter had het doelpunt van Simons niet moeten afkeuren. Volgens de scheids stond Dumfries buitenspel en hinderde hij de keeper. Maar dat ziet de bondscoach anders.
"Denzel stond buitenspel, maar hij belemmerde de keeper niet. De doelman dook niet eens. Als de videoscheidsrechter vijf minuten moet nadenken of het wel of geen geldig doelpunt is, dan moet hij die treffer goedkeuren," aldus Koeman.
Hoewel Nederland soms teleurstelde in als het aan de bal kwam ziet Koeman dit als een gevolg van het sterke spel van Frankrijk, de finalist van het laatste Wereldkampioenschap.
Koeman stipt ook nog even aan dat Oranje vijf geblesseerde middenvelders mist op het EK 2024. "Er is veel ruimte voor verbetering. We gaan met elkaar in gesprek en alles analyseren.”
Desondanks kijkt Koeman tevreden naar het 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk: “Vooraf had ik getekend voor vier punten uit twee wedstrijden."
In de buitenlandse media hebben ze ook met Oranje te doen: De BBC schrijft: "Het zullen de Nederlanders zijn die zich het meest benadeeld voelen', schrijft de BBC in het wedstrijdverslag. Omdat ze de drie punten niet pakten doordat het doelpunt van Simons werd afgekeurd."
De Britse omroep vind het eveneens een dubieuze beslissing. "Het was de langste VAR-check van het toernooi. Maar het zal niet hun enige frustratie zijn. Memphis Depay had namelijk opnieuw moeite om voorin het verschil te maken."
Meest gelezen