gettyimages 2159688936

Huldiging Nederlands Elftal staat al op het programma

Voetbaljul 05, 9:07
Sportjournalist Valentijn Driessen kan zijn oren niet geloven: er gaan geruchten dat Amsterdam zich voorbereidt op een huldiging, zelfs als Oranje slechts tweede wordt op het EK.
Tijdens 'Vandaag Inside Oranje' laat Noa Vahle blijken dat Valentijn een primeurtje heeft. Later verschijnt de journalist zelf in beeld om het mede te delen.
"Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB en die zei ook: 'Wat raar, er staat eventueel een huldiging op het programma als je tweede wordt.' Zeg ik: 'Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch om te winnen?'"
Als we Valentijn Driessen mogen geloven, zijn ze in Amsterdam dus druk bezig met het plannen van een huldigingsrondvaart voor Oranje, zelfs als Turkije ze in de pan hakt. De sportverslaggever kan er met zijn hoofd niet bij.
Bekijk het fragment hieronder:
Driessen benadrukt dat een grote groep mensen pleit voor een rondvaart bij een tweede plek. "De Gemeente Amsterdam stelt alles in het werk, doet er alles aan om dingen op te bouwen en voor te bereiden, maakt kosten. Voor een rondvaart voor een tweede plek... Als tweede ga je toch het water niet op, kom op."
Hoge verwachtingen voor Oranje
Deze houding geeft volgens Driessen een verkeerde boodschap aan Oranje op het EK. "Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt of de halve finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen."
De mannen aan de Vandaag Inside-tafel waren het roerend met hem eens. Johan Derksen: "Je moet toch niet als speler op zo'n boot gaan staan dan?" Wilfred Genee herinnerde zich nog de vorige rondvaart bij een tweede plek: "Dat deden we ook in 2010, dat sloeg toch als een tang op een varken?"
Het idee van een huldiging voor de tweede plaats blijft een bron van discussie, maar één ding is duidelijk: de verwachtingen en eisen van zowel de fans als de critici liggen hoog voor Oranje.
Meest gelezen