jong oranje

Jong Oranje gaat naar het EK!

Voetbal09 sep , 22:09
Jong Oranje plaatst zich voor EK na zege op Georgië, Ohio mist strafschop
Jong Oranje heeft zich maandagavond definitief geplaatst voor het EK van 2024 in Slowakije. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger won met 3-1 van Jong Georgië in De Koel, Venlo. De overwinning kwam dankzij twee treffers van Emanuel Emegha en een doelpunt van invaller Noah Ohio, die ondanks zijn goal ook negatief opviel door een mislukte strafschop.
Oranje begon sterk en had aan een gelijkspel genoeg, maar wilde duidelijk meer. Al na vier minuten zette Emegha, voormalig spits van Sparta Rotterdam, Jong Oranje op voorsprong. Ruben van Bommel bediende de spits met een fraaie pass, waarna Emegha kalm afrondde. Niet lang daarna verdubbelde hij de score met een kopbal na een uitstekende voorzet van Million Manhoef.
Ondanks de Nederlandse overmacht wist Jong Georgië toch terug in de wedstrijd te komen. Otar Mamageishvili scoorde halverwege de eerste helft met een verwoestend schot, waardoor het 2-1 werd. Jong Oranje bleef echter de controle houden en was meerdere keren dicht bij een derde treffer, onder meer via Ian Maatsen en opnieuw Emegha, maar de Georgische doelman hield zijn team in de wedstrijd.
Na rust bleef Nederland de bovenliggende partij. Emegha kreeg nog een kans op zijn derde doelpunt, maar hij werd vervangen door Ohio. De invaller had slechts drie minuten nodig om zich te laten gelden, toen hij een pass van Maatsen benutte en de 3-1 scoorde. Even later kreeg Ohio de kans om vanaf de stip de score verder uit te breiden, nadat Van Bommel was gevloerd in het strafschopgebied. Zijn poging, een panenka, werd echter eenvoudig gepakt door de Georgische doelman, waarmee Ohio de kans op een vierde Nederlandse treffer liet liggen.
Desondanks was de zege voldoende om Jong Oranje te verzekeren van deelname aan het EK. De ploeg van Reiziger speelt nog één kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zweden, maar kan zich al voorbereiden op het eindtoernooi in Slowakije.