max verstappen ek

Max Verstappen begint een potje te schelden: "Raakt die bal niet eens!"

Voetbaljun 23, 16:24
Dit weekend neemt Formule 1-coureur Max Verstappen deel aan de Grand Prix van Spanje, maar vrijdagavond stond voor de kampioen in het teken van de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.
Max Verstappen bekende voor de camera's van Viaplay dat de afgekeurde goal van Xavi Simons bij hem een flinke scheldpartij veroorzaakte.
Ondanks het drukke raceweekend vond Verstappen tijd om de verrichtingen van het Nederlands elftal op het EK 2024 in Duitsland te volgen.
In een interview gaf Verstappen toe dat hij redelijk nerveus naar het duel met Frankrijk heeft zitten kijken. "Puur omdat ik wist dat je die wedstrijd wil winnen, maar vooral niet wil verliezen."
Max vervolgt: "Dat merkte je ook wel aan beide teams: ze wilden allebei niet verliezen. Dat was wel mooi om te zien".
Toen Simons het Nederlands Elftal in de tweede helft op 1-0 leek te zetten barstte Verstappen in vreugde uit.
"Toen ben ik opgesprongen. Misschien heeft iemand mij gehoord met schreeuwen. Daarna, met de VAR-beslissing, heb ik ook even gescholden," bekende Verstappen.
Over de beslissing om de goal af te keuren omdat Denzel Dumfries dichtbij de Franse keeper Mike Maignan stond zegt hij: "Als Dumfries daar niet had gestaan, had je die kans ook nooit gehad. Ik vind dat je dat soort dingen mee moet nemen in de beslissing."
Max refereerden nog even naar de WK-finale in Johannesburg van 2010. Oranje verloor toen van Spanje met 1-0 door een goal van Andrès Iniesta in de 117de minuut.
"Misschien waren we dan wel wereldkampioen geworden als we een VAR hadden gehad, want die goal had dan ook niet geteld. Dus vanuit de andere kant kun je het ook zo bekijken," aldus Max.
Max Verstappen won vandaag de Grand Prix van Spanje met een kleine voorsprong op de nummer twee: Lando Norris.
Meest gelezen