file 51

Oranje-fans woest na onthulling Koeman: 'Ontslaan!'

Voetbaljun 25, 13:24
Het Nederlands Elftal is maandag aangekomen in Berlijn voor hun derde groepswedstrijd op het EK, tegen Oostenrijk. De afwezigheid van Joshua Zirkzee, die ziek is, maakte duidelijk dat bondscoach Ronald Koeman opnieuw kiest voor Memphis Depay in de spits.
Deze beslissing heeft geleid tot veel kritiek van fans, die niet tevreden zijn met de prestaties van Depay in de eerdere wedstrijden tegen Frankrijk (0-0) en Polen (2-1 winst).
Tijdens een persconferentie lichtte Koeman zijn keuze toe: "Ik heb een goed gevoel bij hem. Memphis is zelfkritisch en was ook niet tevreden over zijn vorige wedstrijden."
"Hij weet dat het beter moet en kan, maar hij heeft natuurlijk een verleden met blessures. Ik had ook niet verwacht dat hij nu al op zijn topvorm zou zitten. Maar dat het beter moet, is wel duidelijk."
Koeman zegt dat het nooit in hem opkwam om na het duel met Frankrijk te overwegen om Depay te wisselen.
"Memphis is een speler die uit het niets iets kan forceren. Hij heeft een meerwaarde. Zonder een goede Memphis zullen we het moeilijker krijgen om ver te komen in het toernooi."
"Het elftal heeft hem nodig, en hij heeft ook het elftal nodig om op het juiste moment te worden ingespeeld. Daar praat je over, in trainingen en gesprekken. Uiteindelijk ligt de bal altijd bij de speler."
Hoewel Memphis afgelopen seizoen vaak geblesseerd was, speelt zijn fysieke toestand momenteel geen rol, aldus Koeman.
"Het is lang geleden dat hij fysiek zo goed was als nu. Dat is absoluut geen reden om niet met hem te beginnen. Ik geloof ook niet dat een gebrek aan vertrouwen een probleem is. Hij is overtuigd van zichzelf en heeft een belangrijke rol in dit elftal."
Kritiek van Supporters
Op social media is er echter veel kritiek op de beslissing om Memphis Depay in de spits te houden. Sommige fans roepen zelfs op tot ontslag van Koeman vanwege zijn keuze.
Ze zijn van mening dat er betere opties zijn, zoals Wout Weghorst, en vinden dat de huidige prestaties van Memphis onvoldoende zijn om hem in de basis te houden.

Southgate 🤝🏼 Koeman Kunnen beter werken als vestigingsmanager van de AH

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎
𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎
@TheEuropeanLad

🚨🗣️ - Koeman: "Memphis Depay is NOT a discussion point for me. He will PLAY."

Image
2
Reply
Meest gelezen