ruud van nistelrooij

Ruud van Nistelrooij bijna terug bij Manchester United

Voetbaljun 24, 16:57
Trainer Ruud van Nistelrooij gaat een opmerkelijke move maken, zo meldt het AD.
De voormalige goalmachine gaat volgens de krant mogelijk aan de slag als assistent-manager onder Erik ten Hag bij Manchester United. De Engelse topclub heeft veel vertrouwen in deze samenwerking en de onderhandelingen lopen naar verluidt voorspoedig.
Beide partijen zijn namelijk behoorlijk enthousiast over de plannen. Van Nistelrooij en Ten Hag willen samen bouwen aan een langdurig project op Old Trafford.
Ten Hag zal deze zomer waarschijnlijk zijn contract verlengen bij Manchester United. Het duo moet de club weer naar de top brengen.
Van Nistelrooij (47) speelde van 2001 tot 2006 bij Manchester United onder leiding van Sir Alex Ferguson. Hij maakte indruk met zijn doelpunten en werklust. Zijn naam wordt nog steeds met respect uitgesproken in Manchester.
De oud-trainer van PSV voerde na zijn vertrek bij de Eindhovenaren al gesprekken met meerdere clubs over een baan als hoofdtrainer. Burnley en Club Brugge waren dicht bij een akkoord, maar ze kwamen er niet uit. Ook clubs in Duitsland en Spanje zouden geïnformeerd hebben naar Van Nistelrooij.

United sprak met mogelijke vervangers zoals Thomas Tuchel, maar die gesprekken leverden niets op. Dat Van Nistelrooij nu in beeld is, lijkt een ideale oplossing voor de club.
De terugkeer van Van Nistelrooij is een spannend vooruitzicht voor de fans van Manchester United. Hij heeft niet alleen een rijke geschiedenis bij de club, maar ook de ervaring om een waardevolle toevoeging te zijn aan de technische staf.
Van Nistelrooij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spitsen aller tijden. Hij was topscorer in drie verschillende seizoenen van de UEFA Champions League en staat op de zesde plaats in de topscorerslijst van het toernooi met 56 doelpunten.
Hij was ook topscorer in drie verschillende Europese competities. In 2004 werd hij opgenomen in de FIFA 100-lijst van 's werelds grootste levende spelers
Meest gelezen