spanje duitsland samenvatting

Spanje schakelt Duitsland uit op het EK 2024

Voetbal05 jul , 21:05
Spanje Triomfeert in Thriller tegen Gastland Duitsland op EK 2024
In een adembenemende kwartfinale heeft Spanje gastland Duitsland uitgeschakeld op het EK 2024. De wedstrijd in Stuttgart, die eindigde in 2-1 na verlenging, was een ware rollercoaster van emoties voor beide landen.
De eerste helft kenmerkte zich door fysiek spel, met Duitsland dat de toon zette. Spanje incasseerde al vroeg een tegenslag toen middenvelder Pedri geblesseerd uitviel. Ondanks enkele kansen aan beide kanten bleef de rust scoreloos.
Na de pauze brak invaller Dani Olmo de ban voor Spanje met een scherp schot. Duitsland, gedwongen in de achtervolging, creëerde diverse mogelijkheden. Füllkrug raakte de paal en Havertz schoot over een leeg doel, tot frustratie van het thuispubliek.
Net toen de hoop vervlogen leek, zorgde Florian Wirtz in de 89e minuut voor de gelijkmaker, waarmee hij de Duitsers nieuwe energie gaf.
In de verlenging leek Duitsland aanvankelijk het momentum te hebben. Maar het was Spanje dat toesloeg, toen Mikel Merino in de tweede helft van de extra tijd de beslissende 2-1 binnenkopte. Een laat Duits appèl voor een strafschop wegens hands werd afgewezen, waarmee het lot van Die Mannschaft bezegeld was.
Einde voor Toni Kroos
Voor de 34-jarige Toni Kroos betekende deze nederlaag een bitter einde van zijn indrukwekkende internationale carrière. De droom om af te sluiten met een Europese titel op eigen bodem bleef onvervuld.
Spanje, dat gedurende de wedstrijd zijn hele aanvalslinie wisselde, toonde veerkracht en tactisch inzicht. La Roja gaat nu door naar de halve finale, waar ze de winnaar van Portugal-Frankrijk zullen treffen.
Voor Duitsland rest de teleurstelling van een vroegtijdige uitschakeling als gastland, terwijl Spanje zijn aspiraties voor een vierde Europese titel levend houdt.