van links naar rechts

Voetbal06 jul , 23:20
Nederland heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Turkije, wat door de selectie van Ronald Koeman toepasselijk gevierd werd.
Al het hele EK springen en hossen Oranje-fans van links naar rechts op de monsterhit van Snollebollekes. Ditmaal waren het de spelers zelf die in het Berlijnse stadion het dansje overnamen.
Bekijk de beelden hieronder:
Het was een avond vol spanning in het EK. Nederland begon de wedstrijd tegen Turkije met dezelfde opstelling als de vorige match. Dit keer leek Oranje hun les geleerd te hebben na zwakke openingen tegen Roemenië en Oostenrijk.
Ze startten sterk en Memphis Depay kreeg al vroeg een kans, maar gleed helaas weg.
Turkije, met een solide vijfmansverdediging, kwam al snel in het spel. Ze speelden fel en begonnen de Nederlanders in de duels te overtroeven.
Het gevaar loerde steeds meer voor het doel van Bart Verbruggen en in de 35e minuut gebeurde het dan toch. Samet Akaydin kopte een voorzet van Arda Güler binnen. Nederland moest zich herpakken in de tweede helft.
Met Wout Weghorst in het veld kwam Nederland sterker uit de kleedkamer. Ze creëerden kansen, maar het bleef oppassen voor de counters van Turkije. Een vrije trap van Güler raakte de paal.
De gelijkmaker kwam dan toch via een hoekschop. Memphis Depay's voorzet werd overtuigend ingekopt door Stefan de Vrij.
Nederland rook bloed en een lage voorzet van Denzel Dumfries werd met wat geluk door Cody Gakpo in het doel gewerkt.
Turkije zette alles op alles en kwam bijna gelijk, maar Micky van de Ven redde op de doellijn en Verbruggen maakte nog een wereldredding in de blessuretijd. Nederland hield stand en bereikte de halve finale, waar Engeland wacht.