lamine yamal

Waarom Lamine Yamal de nieuwe Lionel Messi is

Voetbaljul 09, 21:43
Lamine Yamal wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten in het moderne voetbal. Iedereen die wedstrijden van Spanje op het EK heeft gekeken zal zijn opgevallen dat we hier te maken hebben met een extreem talentje. Maar wie is deze mysterieuze voetballer?
Hij beleefde op 15-jarige leeftijd doorbrak uit de La Masia-academie van FC Barcelona. Sindsdien heeft hij meerdere records verbroken en zich gevestigd als een ster op zowel nationaal als internationaal niveau.
Yamal speelde een cruciale rol voor Spanje tijdens Euro 2024, waar hij zijn team naar de halve finales leidde.
Yamal’s snelle ontwikkeling is vergelijkbaar met die van Lionel Messi, zo stellen twee voormalige coaches van de Barcelona-academie.
Oscar Lopez, voormalig speler en coach bij Barcelona, zegt tegen Goal.com dat Yamal dezelfde uitzonderlijke stappen maakt als Messi destijds.
Net als Messi doorliep Yamal de jeugdteams van Barcelona in een razendsnel tempo en sloot hij zich binnen enkele maanden aan bij het eerste elftal.
Volgens Lopez is Yamal een speler met aangeboren talenten die niet kunnen worden gevormd. Dit betekent dat hij in staat is om acties uit te voeren die ogenschijnlijk onlogisch zijn, maar toch slagen dankzij zijn talent.
Zijn vermogen om verdedigers te ontwijken en snel richting doel te bewegen met zijn linkerbeen, maakt hem uniek. Lopez stelt dat dit soort talenten een zeldzaamheid zijn en dat Yamal’s talenten hem uitzonderlijk effectief maken, zelfs in situaties waar anderen zouden falen.
Albert Capellas, een andere voormalige academiecoach, vergelijkt Yamal met iconen als Iniesta en Xavi.
Hoewel hij erbij zegt dat elke speler uniek is, ziet hij in Yamal dezelfde uitzonderlijke kwaliteiten die ervoor zorgen dat hij een groot verschil kan maken in het voetbal.
Yamal heeft al veel bereikt in zijn jonge carrière. Hij heeft een La Liga-titel gewonnen met Barcelona en mikt nu op internationale successen met Spanje.
Het moge duidelijk zijn dat hij dezelfde route volgt als Messi, die begon als een jonge ster in La Masia en uitgroeide tot een wereldwijde voetballegende.
De verwachtingen zijn hooggespannen voor Yamal, die droomt van het winnen van onderscheidingen zoals de Golden Boy en de Ballon d’Or.
Met Spanje in de halve finale van EK 2024, ligt de focus nu op het winnen van dit tournooi. Yamal heeft al bewezen dat hij op het hoogste niveau kan presteren en zal blijven streven naar grootse prestaties, net zoals Messi dat deed.
Zijn reis is nog maar net begonnen, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze jonge superster.
Meest gelezen