weer volgende week 2024

De zomer komt eraan: zo warm wordt het volgende week

Weerjun 19, 20:50
Voor de zonaanbidders onder ons is er goed nieuws: vandaag is het al een zonnige dag en morgen wordt het nog warmer.
Helaas blijft het vrijdag en zaterdag enigszins nat. We krijgen zelfs kans op een aantal onheilspellende onweersbuien. Toch is er reden voor optimisme, want na een lente die in het water is gevallen zal volgende week eindelijk de zomer aanbreken. Nu écht!
Weerman Lafeber van Weerplaza licht toe: "We komen onder invloed van een hogedrukgebied. Dat betekent rustig en stabieler weer. De temperatuur gaat omhoog, de 25 graden kan in beeld gaan komen. De neerslagkans is behoorlijk klein. De gebiedjes met buien kunnen ons niet bereiken door de hogedrukinvloed."
Weerdeskundige Marc Putto zet het op X nog iets sterker aan. Hij verwacht dat de temperatuur volgende week op enkele plaatsen zelfs de 30 graden aantikt. "Zeer warm weer op komst en ZEER DROOG ook in de beide Hollanden tot juli, als ware het de zomer 1983," aldus Putto.
Op X deelt hij een weerkaart waarop het kwik volgende week bij de lijn Harderwijk-Nijmegen de 30 graden gepasseerd wordt. Kortom: de zomerkleren kunnen eindelijk uit de kast en volgende week kan de regenjas opgeborgen worden.
Het weer in juni en juli (gemiddeld)
Gemiddeld genomen ligt de temperatuur in juni rond de 15,6 graden Celsius. Dit maakt juni ongeveer 2,5 graden warmer dan mei, maar nog steeds bijna 2 graden koeler dan juli. Verwacht ongeveer 3 tot 8 regendagen in juni (dit jaar waren het er helaas wat meer). 
In juli kun je in Nederland gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 21 graden Celsius verwachten. Het is een ideale temperatuur om het land te verkennen zonder het te warm of te koud te hebben. Bereid je voor op 3 tot 8 regendagen,
Meest gelezen