jonas vingegaard tour de france

Visma stuurt Jonas Vingegaard naar de Tour de France

Wielrennenjun 20, 14:31
Jonas Vingegaard en Wout van Aert staan klaar om te schitteren in de Tour de France.
De titelverdediger en zijn ploeggenoot van Visma-Lease a Bike hebben beide zware blessures overwonnen en mikken nu op een topklassement. "Ons voornaamste doel is een topklassement rijden met Jonas," zegt Van Aert tegen Sporza.
Wekenlang trainden Vingegaard en Van Aert op hoogtestage in Tignes. Vingegaard brak hierbij zijn sleutelbeen en ribben in de Ronde van het Baskenland, samen met een klaplong en longkneuzing. Zijn Tour-deelname leek daardoor lang onzeker.
Sportief directeur Merijn Zeeman looft de mentale en fysieke kracht van Vingegaard. Toch blijft hij voorzichtig met de verwachtingen. "We weten niet hoe ver Jonas kan komen in de Tour," zegt Zeeman. De voorbereiding was verre van ideaal. Maar Vingegaard is gezond en gemotiveerd.
Ook Van Aert is op tijd fit geraakt. Na een zware val in Dwars door Vlaanderen brak hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben. Zijn Giro-debuut viel in het water.
Maar na een geslaagde comeback in de Ronde van Noorwegen en drie weken Tignes, staat hij te popelen voor de Tour. "Ons voornaamste doel is om een topklassement te rijden met Jonas," zegt Van Aert.
Zeeman prijst de veerkracht van Van Aert. "Net als Jonas heeft Wout een enorme klap moeten verwerken," zegt hij. Van Aerts klasse en leiderschapskwaliteiten zijn een meerwaarde voor het team. Over zijn persoonlijke ambities wordt echter niet gesproken.
Naast Vingegaard en Van Aert is het ook uitkijken naar Matteo Jorgenson. Hij heeft dit jaar al zeges behaald in Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen. Ook Vuelta-winnaar Sepp Kuss en Tiesj Benoot zijn van de partij.
De selectie wordt verder aangevuld met Wilco Kelderman, Christophe Laporte en Jan Tratnik.
De Tour belooft spannend te worden met deze sterke selectie.
Meest gelezen