file 50

Driejarige overlijdt na verwijderen amandelen: 'Een routine-ingreepje'

112jul 09, 13:46
De driejarige Aliyah Yugovich liet op 28 juni haar amandelen verwijderen, omdat ze regelmatig last had van keelontstekingen. Deze 'kleine ingreep' liep voor het piepjonge meisje catastrofaal af.
Op 28 juni werd de driejarige Aliyah opgenomen in het St. John of God Murdoch-ziekenhuis in Perth, Australië. Net als veel kinderen had ze vaak keelontstekingen en de artsen besloten dat het beter was om haar amandelen te verwijderen. “Een routine-ingreep,” klonk het geruststellend.
Aanvankelijk leek alles voorspoedig te verlopen, maar enkele dagen na de operatie kreeg het meisje hoge koorts. Ze werd met spoed overgebracht naar het Perth Children’s Hospital (PCH), waar ze vier uur moest wachten voordat een arts haar kon zien.
Al gauw mocht ze weer naar huis, omdat de arts de situatie niet alarmerend vond. Eenmaal thuis ging haar situatie echter in rap tempo achteruit. Ze werd wakker van het hoesten en begon bloed te braken. De artsen wezen het toe aan 'de gevolgen van de operatie.'
Ouders nemen afscheid
Uiteindelijk belandde Aliyah in het Midland-ziekenhuis, waar artsen haar in een kunstmatige coma brachten in de hoop op herstel. Helaas bleek haar situatie hopeloos en hersenscans onthulden dat er geen hersenactiviteit meer was. Die nacht, negen dagen na de ingreep, stierf het meisje.
Op zondag deelde Aliyah’s moeder, Jessica, een diep ontroerende boodschap ter nagedachtenis aan haar dochter. "Na een kort maar moedig gevecht heeft ons meisje in de vroege ochtenduren haar vleugels gekregen,'' schreef ze met tranen in haar ogen.
"Terwijl we haar stevig vasthielden en de zon begon op te komen, zweefde ze naar de andere kant van de regenboog. Jij was perfect voor deze wereld, het leven zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou."
Het echtpaar heeft nu vooral veel vragen over hoe dit heeft kunnen gebeuren en eist antwoorden om te voorkomen dat andere families dezelfde pijn moeten doormaken.
Het rapport van de lijkschouwer, dat binnenkort verwacht wordt, zal meer duidelijkheid geven over de doodsoorzaak van Aliyah, zo meldt news.com.au.
Meest gelezen