voyah the box

Chinese auto van €20.000 in Nederland te koop

Autojun 21, 11:23
Het Chinese automerk Voyah betreedt officieel de Nederlandse markt met een aantal modellen, waaronder een elektrische auto die slechts 20.000 euro kost.
De Chinese auto van slechts 20.000 euro heet The Box. Het is een compacte elektrische auto die qua grootte vergelijkbaar is met een Volkswagen Polo.
De auto heeft een 95 pk sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Er zijn twee accupakketten beschikbaar in The Box: een 31,5 kWh en een 42,5 kWh LFP-accu.
De Standard Range versie biedt een bereik tot 330 kilometer, terwijl de Long Range versie tot 430 kilometer kan rijden. Deze cijfers zijn gebaseerd op de Chinese CLTC-normen en kunnen dus afwijken van de Europese WLTP-standaarden.
Voyah The Box
The Box is een vijfdeurs hatchback van 4,03 meter lang met een topsnelheid van 140 km/u. Het is nog onduidelijk of deze auto in Nederland onder de merknaam Dongfeng of Voyah verkocht zal worden.
Voyah Benelux, onderdeel van de Gomes Groep, is verantwoordelijk voor de distributie en heeft plannen om een onderdelenmagazijn in Nederland te openen.
Chinese elektrische voertuigen, zoals die van Voyah, worden steeds populairder vanwege hun scherpe prijzen en uitgebreide functies. Hoewel €20.000 een uitzonderlijk lage prijs is voor een elektrische auto, vooral eentje uit China, biedt Voyah met The Box een aantrekkelijk alternatief in de markt.
Naar verwachting zal dit model dit jaar nog officieel in Nederland worden gepresenteerd, waarna meer details over de specificaties en de naam bekend zullen worden.
Meest gelezen