poolse fan

Beelden opgedoken van Duitse politie die Poolse fan neerhoekt

Buitenlandjun 22, 8:09
Op beelden die op het Instagram-account van Voetbalzone zijn geplaatst is te zien hoe een Poolse fan op het EK 2024, volgens omstanders, een flesje bier naar de Duitse politie gooide en onmiddellijk wordt aangepakt.
Op de video is te zien hoe een Poolse voetbalfan met een ferme tik naar de grond wordt gewerkt, waarna een drietal agenten te hulp schieten en de man overmeesterd wordt. Enkele Poolse fans die te hulp willen schieten worden op afstand gehouden.
De video heeft veel reacties uitgelokt op social media, want de toegesnelde politie ging niet bepaald zachtzinnig te werk. Veel mensen die een reactie achterlieten zijn het desondanks eens met de directe aanpak van de politie.
Zo zegt John: "Lik op stuk, top!" en ene Jamie voegt toe: "En zo hoort het". Een ander hoopt dat de Nederlandse politie daadkrachtiger wordt. "Zo hoort het kei en keihard aanpakken" en "Polen hebben verloren laat die idiooten met rust" klinkt het.
Ene Jan vult aan: "Ik was vorig weekend in Hamburg. Politie was echt geweldig! Meedogenloos. Geen grappen met die mannen. Hadden de boel zeer goed onder controle. Nederlandse ME kan daar echt wat van leren."
Het is niet bekend of de Poolse flessengooier nog steeds in de cel zit
Bekijk de video hieronder:
Polen - Oostenrijk
Gisteren won Oostenrijk met 1-3 van Polen in de groepsfase van het EK 2024. De wedstrijd vond plaats in het Olympiastadion in Berlijn. Marko Arnautović, Florian Grillitsch, en Christoph Baumgartner scoorden voor Oostenrijk.
Polen's enige doelpunt kwam van Krzysztof Piątek. Oostenrijk domineerde met 52% balbezit en 9 schoten op doel tegen 3 stuks voor Polen.
Meest gelezen